2009. aasta 5. septembril toimus esimene jumalateenistus Hullo Seltsimajas, kuhu kogunes 6 inimest. Teenisid preester Jüri Ilves ja diakon Aabraham Tölpt Haapsalu kogudusest. Üheskoos vaadati filmi õigeusu ajaloost Eestis ja asutati Vormsi Õigeusukiriku Taastamise MTÜ.

Selle suve südames, 17. juulil teeniti saarel üle kuuekümne aasta taas jumalikku liturgiat. Kohalik vaimulik suursündmus sai teoks Hullo Ülestõusmise kiriku varemetes. Teenisid pr. Jüri Ilves, diakon Aabraham Tölpt ning lauljad Haapsalu kogudusest.

18. septembril peeti taas liturgiat, millest võttis osa 9 inimest.

Praeguseks on MTÜ aktiiv asunud kirjutama projekte ja uurima võimalusi kiriku taastamiseks vajalike vahendite leidmise osas. Esmaseks tööks on ajutise katuse ehitamine, et kirikus oleks võimalik teenida ka vihma korral. Vastavalt vahendite olemasolule ja võimalustele on plaanis etapiviisiliselt kirikut taastada ning teenimiskõlblikuks kohandada. Kiriku ette on kavas paigaldada infotahvel kiriku ja koguduse ajaloo, fotode ja kirikuteadetega.

Armas saarerahvas! Seisame ajaloolise võimaluse ees taastada üks saare vaatamisväärsustest. Elame ajas, kus eriliselt vajame pidepunkte ja hingetuge eluga toime tulemiseks. Ühiselt saame palju ära, et taastada pühakoda, mis aastakümneid varemetes seisnud. Koos pühakojaga saame üles ehitada ka koguduse, mis pühakojale hinge loob.

Toetuste ja annetuste kogumiseks oleme avanud konto 10220120195018 Vormsi Õigeusukiriku Taastamise MTÜ nimele. Oodatud on kõigi panus, nii talgutööna, kui ainelise toena kauni pühakoja ja kultuuriobjekti taastamiseks!