Lühidalt sisust: Mer-Meri perenaine Merrit valmistub külalisi vastu võtma ning planeerib suuremat sorti pidusöömingut, kuid võta näpust, mõned tähtsad osised on paratamatult puudu. Kus häda kõige suurem, seal Jaani ja abikelner Hummeri abi kõige lähem. Või vähemalt nii Merrit arvab esiti, kui ta saadab abikaasa küla peale vajaminevat tooma.

„Ükski tegelane ega situatsioon pole välja mõeldud," märkis Kiho.

Reis puuduvate tarveteni muutub aga linnasaksa eluga harjunud, kuid salamisi siiski maaelu järgi ihaleva Jaani ees ja ümber üheks parajaks odüsseiaks, sest kuue ümberkaudse valla inimesed ja kohad röövivad tema tähelepanu sootuks.

„Lugu, kus kõik tegelased ja kohad on välja mõeldud ja tõesti sündinud," oli Hummeril asjadest oma nägemus.

„Hummer on küll asjade käiguga väga hästi kursis ja valutab südant, ent peremehe käsk on seaduseks," selgitas Talvik. „Nii tulebki tal oma armsa isanda kõrval nii mõnigi puud soola ära süüa."
Sarjas valmistatakse erinevaid lihatoite, olgu selleks siis kala, lammas, siga, jaanalind, küülik või kits. Vaataja saab lisaks huvitavatele toitudele aimu ka kohalikust folkloorist, nautida kauneid Eestimaa paiku ning lahutada lihtsalt ja suviselt oma meelt.

„Sari võib jõuda eetrisse sügisel," ei välistanud režissöör Asko Kase midagi.

Kokku tutvustatakse sarjas piirkonna enam kui 60 objekti, ettevõtjat või vaatamisväärsust.Sari valmib MTÜ Sääsküla Huviklubi tellimusel MTÜ Arenduskoda ja LEADER- meetme toel.

Loksa linnas tehti võtteid kultuurikeskuse ees ja sees.  Memmed nägid võtetel välja mõnusad nagu alati. Tegime pilti ka Hummerist, suurest sõbralikust ja asisest peategelasest.