Tänavu oli nigulapäeval udu paiguti nii paks, et lõika noaga. Kas see tähendab musti jõule? Võtame appi tuntud ilmaportaalid. Norra ilmaportaalist aadressil www.yr.no teavad vist juba kõik. Oma täpse ettenägemise poolest tuntud ilmaennustaja on ka aeg-ajalt eksinud, kuid eksimatut ennustajat ei saa ollagi, sest ilm oli, on ja jääb ettearvamatuks.

Norralaste ilmaportaali otsingusse Keilat sisestades tuleb olla tähelepanelik, et mitte sattuda Saksamaale või Norrasse. Mõlemas riigis eksisteerib samuti koht nimega Keila - Saksamaal Tüüringi liidumaal ja Norras Bergenist põhja pool. Norralaste tavapärane ennustus hõlmab kuni kümmet päeva. Norralaste prognoosi järgi on sellel nädalavahetusel oodata küll mõningaid miinuskraade, kuid seejärel jääb temperatuur kindlalt plusspoolele.

Soome ilmaportaal aadressil www.foreca.fi ennustab üldjoontes sama. Nende 15-päevane prognoos võtab viimasegi lootuse valgetest jõuludest. Kõige pikemat prognoosi pakutakse ookeani tagant. Ameeriklaste ilmaportaal aadressil www.accuweather.com ennustab ilma kuu peale ette. Kui mõni aeg tagasi andsid nad õhkõrna lootust, et paar päeva enne jõule võib ka lund sadada, siis nüüd nad enam enne uut aastat ei luba.

Kuna inimeste mälu ilma osas pole teab kui hea, meenutame möödunud aasta esimest lund. See sadas maha 25. oktoobri hommikul ja kohe oli terviseradadel ka esimene suusataja platsis.

Novembri lõpus oli juba päris talv ning aasta lõpu sula lund päriselt ära ei viinud. Suusavõistlustega alustati detsembri lõpus, põhilised jõukatsumised jäid nagu ikka jaanuari ja veebruari. Tänavune sügis on olnud seevastu erakordselt pikk, soe ja väheste sademetega. Kannikesed õitsesid lillepeenras oktoobri lõpuski ja 16. novembril korjasin veel metsast pannitäie värskeid kukeseeni.

Esimene lumi tõi seegi kord välja esimesed suusatajad. Suusatreener Tanel Suslov arvas, et oma kümme „hullu" on rajal käinud kindlasti. Oleks lund tulnud 30 sentimeetrit, võinuks suusatajate autoderivi terviseradadelt linnavalitsuse majani välja ulatuda. Suusatajad on väga näljased lume järele.

Kuni lund ei ole, pakub Keila Leht lohutuseks vaadata pilte selle aasta esimesest lumest.