Lasteaiast lahkumise kohta arvati nii:

- Mul on kahju lasteaiast ära minna - seal saab mängida. Sõbrad jäävad maha, siis ei saa tüdrukutega kodu mängida.

- Kahju on minna ära lasteaiast - koolis ei saa mängida. Kahju, et koolis ei saa magada. Kahju on sellepärast ka, et koolis saab ainult ühe korra süüa, aga lasteaias saab kolm.

- Mul on kahju lasteaiast ära minna, sellepä­rast, et siin on nii tore olla ja kodu mängida. Mul meeldib siin joonistada.

- Mul on kahju lasteaiast lahkuda, sellepä­rast, et ma ei saa siis oma sõpradega män­gida.

Kooliks on nad hästi valmis.

Koolielu kohta arvati aga nii:

- Koolis tahan õppida palju rohkem luge­mist, siis saan targemaks. Tahan koolis saada ainult viisi.

- Koolis tahan lugeda ja kirjutada neid tähti, mis vend ja õde kirjutavad. Tahan joonista­da igasugu asju: lillesi, tähti ja majasid.

- Koolis tahan õppida matemaatikat ja loo­dusõpetust. Tahan koolis ainult viite saada.

- Natukene tahan kooli minna. Seal on natu­kese lõbus. Tahan ära õppida korvpalli, 100 kätekõverdust. Tahan teada, kuidas tulnukad saavad maa peale.

Toredad on ka koolieelikute visioonid pere-elust:

- Suurena tahan rõõmsalt elada. Ma tahan maal elada. Tahan võtta ilusa ja tööka naise. Tahan kahte poissi perre. Tahan olla hea isa.

- Tahan maal (Puhjas) enda majas elada. Ta­han minna ilusale mehele, mitte koledale. Ta peab oskama aeda teha, kirjutada, süüa teha. Tahan ühte last, tüdrukut. Oleksin hea ema - ostan talle süüa, saadan ta ilusti lasteaeda, käin temaga jalutamas.

- Suurena tahan ma elada oma majas. Lähen toredale ja ilusale mehele - traktoristile. Ta­han oma perre neli last: kaks poissi ja kaks tüdrukut. Tahan olla hea ema - teen süüa, lastega mängin vahel kodu.

- Tahan elada Tallinnas enda majas, siis ei pea kogu aeg kolima. Naise võtan ilusa, to­reda, kes oskab süüa teha. Tahan enda perre kümme last: viis tüdrukut ja viis poissi. Olen hea isa oma lastele. Hea isa on see, kes ei pa­handa laste peale.

Oma rühma koolilapseks kasvanud sõprade­le jäävad järele lehvitama 14 nooremat sõp­ra- mängukaaslast ja rühmapersonal Mar­je Norman, Galina Müürsepp ja Nadežda Raid.

Head kooliteed lastele ja vanematele! Ilusat elu ja toredate unistuste täitumist!

Vanemast rühmast saatsime kooliteele: Gre­te Hannuse, Richard Jaarmani, Rait Juh­kamsoo, Katrin Kaarna, Christopher Kalmu, Stella Kalpuse, Maris Karu, Sten Kivaste, Reivo Kähara, Lisett Laursoni, Bianca-Ly Leinuse, Daniel Lindikrei, Mari-Ann Musto­neni, Raimo Raud, Rihho Reimo Reinholdi, Marii-Merell Rossi, Rasmus Tobiase,Triine Uibokandi, Mihkel Vaardi, Elisabeth Veileri ja Markus Villako.

Mis lastele põnevast ja huvitavast lasteaia­elust meelde jäi?

Sten: Liseti päev. See oli alles praegu. Käisi­me Sääniku talus, liumäest sai liugu lasta, sai ronida, korvpalli ja jalkapalli sai mängida. Minu päeval käisime minu pool, hüppasime batuudil, nägime jänkusid ja kahte koera ja kahte kassi.

Maris: matkamine Pokumaal ja meisterda­mine, tegime pokke. Minu päeval käisime metsas talvel loomajälgi otsimas.

Elisabeth: tädi Leaga ja tädi Reedaga ja tädi Marjuga käisime metsa istutamas. Istuta­sime kuuski. Käisime Pokumaal. Pokusid meisterdasime ja nägime kolmnurkset maja ja matkasime metsa.

Mari-Ann: käisime teatris siin lasteaias. Üks mesilane ütles: „Mina kardan arste," siis ta ei läinud arsti juurde.

Elisabethi päev - käisime maanteemuuseu­mis. Nägime seal telekat, sõitsime liikluslin­nas tõukekate ja autodega.

Rait: lasteaed on nii hea koht. Lasteaias saab palju mängida ja kui koju läheme, siis ei pea õppima. Mulle meeldis see liliputtide tsir­kus, see oli nii äge. Elisabethi päeval läksime maanteemuuseumisse Põlvamaale. Nägime autosid ja traktoreid ja saime tõukeratastega liiklusplatsi peal sõita ja leiba süüa.

Grete: me oleme käinud jalutamas. Vaatasi­me igasuguseid puid, need on ilusad. Minu päeval käisime loomaaias Elistveres. Nägime loomi - karu, metssiga, ilvest. Mari-Anni päeval käisime rabas, korjasime jõhvikaid. Puude külge panime kilekottide ribad, et me metsas ära ei eksiks.

Bianca-Ly: mulle on meelde jäänud kõige rohkem enda päev sellepärast, et ma unistan jälle metsaminekust. Käisime metsas looma­dele süüa viimas.

Richard: Pokumaa. Ta on mul kõige rohkem meeles, olen seda kohta kõige rohkem mee­les pidanud. Söömine oli kõige lahedam, sõime pannkooke. Jalutasime seal postkasti­de järgi ja meeldis too vana maja.

Rasmus: enda päev. Lasime liugu kelkude­ga. Saime saanidega sõita. Tegime ühe pil­di Diegoga. Lasime veel snowtubiga liugu. Richardi päev oli äge. Saime hüpata batuudil, grillisime liha. Hommikul sõitsime ratastega allika juurde ja Bianca poole.

Stella: mulle on see meelde jäänud, et minu päev oli. Me tegime piparkooke ja siis, kui lõunaaeg oli, siis ma lugesin lastele muinas­juttu. Ja siis Liseti päeval käisime sulgpalli õppimas.

Christopher: mängimine.

Reivo: käisime tuletõrjes minu päeval, tõstsime seal tuletõrje asju, vaatasime seal tuletõrjeautosid. Käisime loomaaias Elistve­res. Käisime Pokumaal, seal meeldis pann­kooke süüa ja pokusi meisterdada.

Lisett: see, kui kõikide päevad olid, need olid lahedad. Kõige rohkem meeldis mulle enda päev. Grete päev oli ka lahe, seal käisime loomapargis, seal oli nii lahe. Mulle meeldis seal karu. Karu oli nii lahe. Piparkookide te­gemine. Siis mulle meeldisid spordipäevad.

Daniel: mängida õues, kuidas me Steniga mängime. Mulle meeldis Steni päev. Vaata­sime jänkusid, mängisime.

Raimo: et on mängida saanud ja on meelde jäänud veel jõulupidu. Minu päeval käisime raamatukogus. Käisime Riku juures ja jalg-rattamatkal, Steni juures. Seal olid koerad, kassid ja jänesed. Markuse päeval käisime hobuseid toitmas. Leivanädal, proovisime leibu. Elisabethi päeval käisime seal muu­seumis (maanteemuuseumis).

Rihho Reimo: õppimine, mängimine, luge­mine, joonistamine ja voltimine. Riku päev on meelde jäänud, me läksime ratastega al­lika juurde ja siis käisime Bianca-Ly juures. Siis tulime lasteaeda ja siis läksime Riku juurde.

Marii-Merell: Pokumaa ja Rasmuse juures liugulaskmine.

Triine: pintslitega värvimine ja joonista­mine. Mängimine ja rattaga sõitmine. Me mängime Marisega ja teiste tüdrukutega va­hepeal kodu. Mulle lasteaias meeldis Mem­me-taadi pidu ja Šokolaadilinna pidu, Poku­maal käimine.

Mihkel: Reivo päev, tuletõrjeautos saime käia. Pokumaa ka, tegime puulusikast po­kusid. Käisime metsas söömas. Rasmuse päev ka, siis lasime liugu.

Markus: mängimine, rattaga sõitmine, klot­sidega ehitamine, plasteliiniga mängimine. Lillede kasvatamine emadele. Emadepäevaks kaardi joonistamine. Jõuludeks see...soovide soovimine, jõulupidu. Richardi päev ja minu päev, me käisime hobustega ratsutamas.

Katrin: et siin on lõbus. Kui oli jõulupidu, siis tuli jõuluvana ja me laulsime talle. Mina olin Šokolaadimaa kuninganna. Kui me käi­sime Pokumaal, siis me nägime hästi palju pokusid.

Vanema rühma õpetajad olid Reet Malah­hov, Aila Selleke ja Marju Erikson.

Soovime lastele toredat kooliaega, vanema­tele palju jõudu ning õpetajatele uusi vah­vaid õpihimulisi õpilasi!