6. septembril toimus "Reipalt koolipinki" värske õhu ja füüsilise tegevuse nautimise päev. "Reipalt koolipin­ki" näol on tegu Eesti Koolispordi Liidu poolt algatatud üle-eestilise projektiga, mille eesmärk on kujundada ja arendada noorte seas sportlikke harjumusi ja tervislikke eluviise. Tervisepäev „Reipalt koolipinki" toimub alates 2004. a iga septembrikuu teisel reedel, Puhja Gümnaa­siumis oleme seda korraldanud septembrikuu esimesel reedel. 22 eelregistreerunud meeskonda liikusid pesast pesasse, kus tuli sooritada erinevaid ülesandeid. Ülesan­de lahendamiseks oli aega 2 minutit ning kokku läbiti 13 pesa. Ülesanded ei nõudnud osalejatelt suurt füüsilist pingutust, küll aga tahtmist, omavahelist suhtlemist ning meeskonnakaaslastega arvestamist. Kõik tegevused olid jõukohased nii 1. kui 12. klassi õpilastele. Päeva aitasid ette valmistada ja läbi viia kehalise kasvatuse õpetajad koos 11. klassiga.

16. septembril toimus 8.-11. klassi noortele riskikäitu­miskoolitus „Selge pilt", mis oli otseselt seotud riikliku õppekava läbiva teemaga „Tervis ja ohutus". Koolitus toetas ainetundides õpitut ning selle käigus oli noortel võimalus edastada oma nägemus liiklusprobleemidest ja sooritati praktilisi ülesandeid. Käsitleti klassikalisi väär-arvamusi („linnalegende") alkoholist ja sellest tuleneva­test ohtudest liikluskäitumisele ning elulisi kogemusi ja­gas ratastoolis liiklusõnnetuse ohver. Koolitajaks Gunnar Meinhard.

17. septembri veetis 6. klass Ida-Virumaal õppekäigul. Väljasõit toimus loodusõpetuse tunni raames ning täitis õppetunde toetavat ja näitlikustavat eesmärki. Külastati Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumit, Valaste joal vaa­deldi pankrannikut, Toilas tutvuti Oru pargiga ning mere ääres käidi erinevaid lõhnu ja helisid tajumas.

20. septembril läbisid Puhja Gümnaasiumi rebased risti­mistseremoonia ning abituurium andis oma heakskiidu ja tunnistuse noortele gümnasistidele.

Rannu noorteühingu eestvedamisel oli 22. septembril kõigil noortel alates 12. elusaastast võimalus tutvust teha professionaalse DJ tehnikaga ning omandada teadmisi karjäärivõimalustest diskorina. Seitse tundi kestnud töö­toast võttis osa 5 Puhja noort, kes ei kahetsenud hetkeks­ki, et pühapäeval juba kella kümnest kohal pidi olema. Antud töötoale on tulemas novembri alguses ka järg, mis lõppeb noortepeoga, kus diskoritena saavad oma õpitud oskusi ja teadmisi rakendada kõik töötoas osalejad.

26. septembril toimus vahetundidel kooli aulas vilgas kauplemistegevus - leidis aset iga-aastane sügislaat „Sü­gise sünnipäev". Kaubeldi kodumaise ja isetehtud too­danguga, müüjateks 24 eri vanuses õpilast. Kõige menu­kamaks kujunes 9. klassi õpilaste Elina Kaasiku ja Kerttu Sifferi minikohvik, kus neiud pakkusid väga erinevaid ja isuäratavaid küpsetisi. Õpilasenidus viis läbi õnneloosi „Iga loos võidab", kus võitudena jagati välja nii sügis­saadusi, õpilasesinduse presidendi kallistusi, pastakaid, märke jms. Nooremate kauplejate seas oli populaarne kaup kauba vastu tehingud ning oma müügikoht jäi nii mõneski minutiks tühjaks, sest naaberlaua taga oldi va­hetuskaupa tegemas.

Möödunud kuu on toonud ka esimesed saavutused Puhja jalgpalluritele. 24. septembril toimunud Tartumaa maa­koolide 8.-9. klasside Meistrivõistlustel jalgpallis, saavu­tas Puhja Gümnaasiumi meeskond IV koha. Meeskonnas mängisid: Alo Paavilainen, Mario Kangro, Ken Ujamägi, Henri Kipper, Kristo Selleke, Emil Dorofejev, Raido Vo­robjovski, Karlis Jõeste, Kristo Jõesuu ja Anti Lohuväli.

27. septembril aset leidnud Tartumaa 10.-12. klasside Karikavõistlustel saavutasid gümnasistid samuti IV koha. Meeskonnas mängisid: Tanel Toomsalu, Erki Vorobjovs­ki, Gennadi Judin, Paul Kangro, Asko Nuume,Raido Vo­robjovski, Karlis Jõeste, Mario Kangro, Denis Samoilov, Kristo Selleke. 30. septembril osalesid 5. klassi õpilased Henry Kõlu, Egert Siffer, Rennet Kala, Ken Uras, Vasily Chilaya FC Elva Jalgpalliklubi klubisisesel jalgpallitur­niil Palupera Cup 2013, kus Rannu ühendmeeskonnaga saavutati 7. ja 4. koht. Puhja jalgpalli võtmeisiku, treener Jaak Ratti jälgedes astub käesoleval õppeaastal treener Andres Bõkarev.

Antud õppeaastal toimuvate huviringide ning meie jooksvate tegemiste kohta leiab rohkem infot kooli kodule­heküljelt www.puhjag.edu.ee.