“Selle asemel et turundada Ida-Virumaa tööstusalasid ja luua töökohti, olen ma viimased nädalad koos juristiga tegelenud meie maadele toodud prügi ning sellest tulenevate ettekirjutuste ja trahviähvardustega,” tõdes sihtasutuse Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liige Teet Kuusmik, et kurikaelad on neist teinud prügiveoettevõtte.

Sihtasutus on viimasel ajal saanud prügi koristamiseks kaks ettekirjutust: üks on tulnud Jõhvi vallavalitsuselt ning teine keskkonnainspektsioonilt. Mõlemal puhul kohustatakse maaomanikku koristama jäätmeid, mida võõrad on nende kruntidele ladestanud. Nii on Narvas tööstusalade arenduse maadele kerkinud ehitusjäätmete hunnik, kus võib olla kuni 100 tonni prahti. Tonni prügi ladestamise eest tuleb prügilas maksta aga 60-70 eurot. Sellele lisanduvad veel äravedu ja koristamine.

“Kaks aastat tagasi me just viisime Jõhvi maadele veetud prügi minema ja see maksis meil üle 1000 euro. Nüüd oleme jälle samasuguse probleemi ees. Meie saame maaomanikena karistada kellegi teise seaduserikkumise eest. See tundub äärmiselt ebaõiglane. Pealegi on mõne aja pärast olukord täpselt samasugune − kerkinud on uued prügimäed ja jälle peame meie neid koristama, sest prügitoojate avastamise ja karistamise asemel kirjutatakse nõudeid meile,” tõdes Kuusmik, tunnistades, et on ametkondades pettunud ja kavatseb neile esitatud nõuded vaidlustada.