“Ida-Virumaa on paljude tuntud Eesti ühiskonna- ja kultuuritegelaste elu- ja sünnipaik," ütles Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar. "Olgu nimetatud Ferdinand Veike, Helend Peep, Hans Hindpere, Veljo Tormis, Peeter Simm, Üllar Saaremäe jpt. Meie regioonil on mängida suur roll riigi tehnoloogia ja majanduse arengus, kuid tahame samuti näidata, et Ida-Viru on osa meie ühise riigi kultuurist.”


“Ida-Virumaalt pärit Kaljo Kiisk oli mees, kes andis nime Jõhvi kontserdimajas asuvale kinole Amadeus. Stipendiumiga soovime teha kummarduse Kaljo Kiisa elutööle ja pöörata tähelepanu väljapaistvate noorte filmitegijate tööle, kes ise ekraanile otseselt ei jõua – režissöörid, produtsendid, kunstnikud, heliloojad. Ka nemad vajavad innustust ja toetust oma loometee alguses," sõnas Jõhvi kontserdimaja direktor Piia Tamm.

Jõhvi kontserdimaja, kino Amadeus, AS Viru Keemia Grupp, Jõhvi vallavalitsuse ja Tallinnfilmi ühise stipendiumi väljaandmiseks allkirjastatakse 8. oktoobril Jõhvi kontserdimajas koostööleping.

Esimene stipendium antakse üle Kaljo Kiisa 85. sünniaastapäeva auks korraldataval pidulikul kontserdil 4. detsembril Jõhvi kontserdimajas.