• 1 pakk heledaid küpsiseid (180 grammi)
  • 100 grammi võid
TÄIDIS:

  • 200 ml 35%-list koort
  • 6 spl suhkrut
  • 300 grammi kohupiimapastat
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 4 spl kamajahu
  • 5 tl želatiini
  • 200 grammi maitsestamata Merevaiku
  • peotäis jõhvikaid
  • pisut riivitud šokolaadi
Põhjaks kasutasin heledaid küpsiseid, enim meeldisid iirikreemi-maitselised. Purusta küpsised peeneks puruks. Sulata või ja sega see küpsisepuruga. Kasuta võimalusel lahtikäivat koogivormi, mille põhi kata küpsetuspaberiga. Vajuta saadud segu ühtlaselt koogivormi põhja. Vahusta koor suhkruga, lisa kohupiimapasta ja Merevaik. Merevaik peaks olema toasoe, muidu võivad tükid kreemi sisse jääda. Lisa ka kamajahu ja vaniljesuhkur. Pane želatiin külma vette paisuma (1 tl želatiini jaoks lisa 1 spl külma vett, mina lasen paisuda 10 minutit). Kuumuta želatiini, aga päris keema ära lase. Lahustunud želatiin nirista pidevalt segades täidisesse. Vala täidis koogipõhjale ja lase vähemalt 4-5 tundi tarduda. Veel parem, kui koogi teed valmis eelmisel õhtul. Eemalda tort ettevaatlikult vormist. Kaunista riivitud šokolaadi ja jõhvikatega. Hapukad marjad - pohlad, punased sõstrad, jõhvikad - ei lase koogil liiga magusaks muutuda.