Kui vaadata Statistikaameti andmeid inimeste tööga rahulolu osas, siis ilmneb era-, avaliku ja kolmanda sektori võrdluses, et 2009. aasta andmetel oli kõige suurem rahulolu MTÜ-de ja sihtasutuste töötajate hulgas.

Tuleb välja, et vabaühenduses tegutsetakse tihti põhitöö kõrvalt ning ollakse veel õnnelikud ka! Millest see tuleb? Aga just seetõttu, et vabaühendused annavad võimaluse end teostada just selles valdkonnas, mis on kõige südamelähedasem ja põnevam.

Nagu alguses sai välja toodud, on tänavu nädala eesmärk pöörata tähelepanu vabatahtlike kaasamise olulisusele. Kuigi MTÜ-s tegutsemine ei tähenda ainult vabatahtlikuna töötamist, tuleb tõdeda, et tänu neile saavad teoks väga mitmed suured ettevõtmised. Vabaühenduse professionaalse arendamise abil on võimalik oma tegevusest kujundada ka sissetulekuallikas.

Ühisnädala raames on võimalik osaleda mitmetes Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse (HEAKi) korraldatud töötubades, kus saab kuulata teiste mõtteid ja kogemusi ning avaldada oma arvamust kolmandas sektoris tegutsemise kohta.

Foorumid, mis asendavad igaaastast kodanikuühenduste konverentsi, annavad suurepärase võimaluse kaasa rääkida, mõttekaaslasi leida ja demokraatlike otsustusprotsesside kohta infot saada. 30. novembril toimub Keila Muusikakoolis foorum „Iga väike tegu loeb", kus räägime kodanikuühiskonnast ja arutame igaühe väikese panuse olulisuse üle ning proovime läbi Euroopa Parlamendi tööprotsessid.

29. novembril toimub Tallinnas esmakordne venekeelsete vabaühenduste foorum, kus arutatakse kodanikuühiskonna arengute üle. Noortel tasub osaleda 27. novembril tulevikulinna mängus, kus noored ja KOVide esindajad loovad ühiselt nägemust tulevikulinnast.

Veel kutsume Harjumaa aktiivseid kodanikke ja organisatsioone osalema minu loo konkursil „Ma poleks iial arvanud, et mina/meie....", mille eesmärk on esile tuua algatusvõimet ja vastutusjulgust. Tähtis ei ole, et lugu lõppeks eduga, tähtis on õpiprotsessi väljatoomine. Sobivas vormis oma loo saab saata kuni 17. novembrini ja parimale loole on Microsoft Eesti poolt auhinnaks Nokia nutitelefon.

Täpsemad konkursi tingimused meie kodulehel - http://www.heak.ee/yhisnadal/minu-lookonkurss. Kindlasti ootame Harjumaa inimeste ja organisatsioonide enda initsiatiivi korraldamisel ja oma tegevustest meile teadaandmisel.

Kui soovite, et teie Ühisnädala raames toimuv sündmus kajastuks meie kodulehel ja uudiskirjas, saatke info selle kohta Paulale (paula@heak.ee). Nädala tegevusi Harju maakonnas toetavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Harju Maavalitus.

Partnerid on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Riigikantselei, MTÜ Kodukant Harjumaa, Serve the City, Eesti Väitlusselts ja Briti Nõukogu. Üle-eestiliste sündmustega on võimalik tutvuda https://mty.arenduskeskused.ee, täpsema info Harju maakonna tegevuste kohta leiab HEAKi kodulehel www.heak.ee/yhisnadal.
_____________________________________________________________

Mis toimub?

17. 11 Minu loo konkursi tööde esitamise tähtaeg
26. 11, Kiviloo külamaja Aktiivse kodaniku töötuba „Külaelu"
26. 11, Maardu linn Aktiivse kodaniku töötuba „Kodanikuväärtused"
25.-29. 11 üle maakonna Noorte töövarjunädal
25.-29. 11 üle maakonna Pooltevahetus
27. 11 Tallinn Tulevikulinna mäng Omavalitsusmaja
28. 11 Saue vald Aktiivse kodaniku töötuba „Põlvkonnad"
29. 11 Tallinn Foorum
30. 11 Keila Muusikakool Foorum „Iga väike tegu loeb"
30. 11 Tallinn Vabatahtlike päev