Võistlejate rahvusvahelisele seltskonnale vaatamata jäi enamus klasside võite Eestisse vaid meeste piirangute plokkvibus läks võit Soome. Seekord Kullamaale esimesi kohti ei jagunud, kuid ilma auhinnaliste kohtadeta siiski ei jäädud. Südilt võistlesid Katre Kuller, kes finaallaskmises saavutas kolme võistleja hulgas väga tubli 2 koha ja Anne Tuulik, kes üheksa osaleja, seitse meest ja kaks naist, seas jõudis 4 kohale. Naiste pikkvibus tuli 3 kohale Lääne Vibulaskjad liige Tiina Tuulik.

Lisaks vibuvõistlustele oli mõeldud publikule. Siin oli PRIA'le teinud Anne Tuulik projekti „Läänemaa kultuuritraditsioonide tutvustamine". Projekti raames toimus laat, kus müügil käsitööd, tervisetooted ja toidukaubad, mis on toodetud Eestis, töötoad ja hoidiste näitus. 

Anne Tuulik (paremal) oli üks korraldajatest ja saavutas ka 4.koha

Publikule toimus ka vibuvõistlus, kus olid parimad tütarlastest Mai-Roos Jõevee, poeglastest Andre Markov, naistest Ene Siitsmann ja meestest Aivar Loose.

Ühtekokku käis kätt proovimas 24 inimest. Juhendajaks Viive Karnau.

Lastele organiseerisime rahvuslikke mänge, esimesel päeval, kui ilm oli päikeseline, siis oli mängimas üle 30ne osaleja. Mänge korraldas Piret Kollo. Tervislikke tooteid tutvustas ja turustas Kaja Nargla. Toimusid töötoad, kus meisterdati sepiseid, juhendas Karl Luts, puutöös väikesed laevad - Erik Kuznetsov, vepša nuku meisterdamist juhendas Irene Luts, hernekee valmistamine - Kadi-Maarija Maripuu, vilditud seep - Katriin Jõevee, kaaruspael ja südametega pael - Imbi Post, nõelvilditud pross - Maarja Jõevee.

Huvilisi ja meisterdamist jätkus palju. Kristi Post kogus ja pani väljanäitusele hoidiseid, kauneid purke hoidistega oli ligi viiskümmend.

Oma töid demonstreerisid: Meeli Kaldma, Laine Riistop, Aet Aavekukk, Aino Allika, Lii Toht, Juta Ansel, Helga Vahi, Raili Post ja Kristi Post. Rahvuslikke toite, kaerakäkid ja kama, tutvustas ja andis maitsta Tiina Pehtla.

Võistlejate toitlustamise eest seisis hea Rita Saviir.

Võistlusi tuli avama vallavanem hr. Jüri Ott. Laulsid laululapsed Ülle Tammearu juhendamisel. Päeva jooksul sõidutasid publikut Juurimaa Talli hobused.

Vibuvõistluse finaallaskmise vahepaladena esinesid võimlejad Kadi Mäe juhendamisel. Autasustamisel ja banketil mängisid puhkpillimehed Loit Lepalaane eestvedamisel ning esines MTÜ Rahvamuusik.

Festivalil olid sponsoriks tee- ja kohvitoodete impordi ja müügiga tegelev EestiSud OÜ erinevate terastoodete ja -profiilide müügiga tegelev AKM Metall OÜ ja Kullamaa Vallavalitsus. Ürituse heakorralist ja sujuvat läbiviimist toetasid Hannes Kuuser ja Ago Kirsipuu.

Kõike seda ette valmistada, käima panna ja läbi viia on suur töö, kus tuleb kiita ja tänada Anne Tuulikut, Kadi Koorti, Jaanus Tuulikut, Aare Laurenit, Indrek Naarist.

Kuna ka seekord läks vibuvestival korda siis jääb loota, et ka Kullamaa Vibufestival 2013 ei jää tulemata.