3. juunil algas päev traditsioonikohaselt rongkäiguga rahvamaja juurest kooli staadionile, kus peeti avatseremoonia. Rongkäigus kandsid olümpiatuld ja lippe kooli parimad sportlased, kes kahe viimase aasta jooksul olid erinevatel võistlustel heade tulemustega silma paistnud.

Esimene ala oli hiidjalgpall, kus väravaid polnudki. Vaja oli vaid pall üle otsajoone ajada ja punkt oligi kirjas. Võisteldi kolmes vanusegrupis, parimad olid 4., 8. ja 12.klass. Samas algasid ka meeskondlikud ja üksikalad.

Teatevõistluses tuli joosta kahekesi rõnga sees, joosta lüües enda ees hokikepiga palli ja joosta hüppenööriga. Viimane etapp tuli läbida hüpates hüppepalliga. Selles etapi võisid kõik võistkonnaliikmed kaasa aidata ja teha tihedamalt vahetusi. Parimad teatevõistluses olid 3., 7. ja 10.klassi võistkonnad.

Üks raskemaid alasid oli rullkelgutamine, kus võistkond koosnes ühest kelgutajast ja kahest rullitajast. Viimased pidid kelgu all veerevaid palle tagant jälle ette andma. Parima tehnika leidsid õpetajad. Kiired söödud tagasid pallide ja ka kelgu kiire liikumise.

Võidu napsasid siiski 12. klassi poisid, kes kohe sama tehnika kasutusele võtsid. Keskmises ja nooremas vanusegrupis olid parimad 8. ja 2.klassi võistkonnad.

Lisaks riikide esindajatele pidid kõik, kes võistkondades kaasa ei löönud, osa võtma spiraaljooksust.

Suurt spiraali mööda joosta polnud kuigi lihtne, nii mõnelgi hakkas pea ringi käima. Parima aja said Markko 2.klassist, Erki 8.klassist ja Robert Kevin 10.klassist.

Viimane ala, mis kõik vaatajad kokku tõi oli pallikava, kus viieliikmelistel võistkondadel oli ülesandeks sooritada nii painduvus- kui ka tasakaaluharjutusi, hüppeid ja pöördeid hoides samas palli kogu aeg liikumas. Palli võis iga riik seekord valida ja kasutusel olid lisaks võimlemispallidele ka korvpallid ja võrkpallid aga ka õhupallid ja isegi hüppepallid. Pallikava eest pälvis võidu 3.klassi võistkond.

Olümpiamängude üldarvestuses kogus suurima punktisumma 2.klass ning pälvis olümpiamängude peapreemia - Dello pagariäri tordi. II koha sai 5.klassi ja III koha lastevanemate võistkond.

Siinkohal suur tänu kõigile osalejatele! Eriti õpetajatele ning lastevanematele, kelle humoorikaid ülesastumisi lapsed väga ootavad. Palju tänu klassijuhatajatele, kes nägid vaeva klassiga olümpiaks valmistudes! Tuhat tänu kõigile neile, kes aitasid olümpiamänge ette valmistada ja läbi viia!

Erilised tänusõnad Margot Puštšenkole ja Eda Välimetsale, kes on meie kooli olümpiatraditsiooni algatajad ning tänu kelle ideedele ja aktiivsele eestvedamisele toimusid ka I olümpiamängud!

Iisaku Gümnaasiumi III olümpiamängud toimuvad aastal 2015. Järgmisel kevadel on aga plaanis korraldada teatripäev, mille kohta võib uudiseid lugeda kooli kodulehelt.