Tänavu, kui möödub raamatukogu asutamisest 105 aastat, oleme pisut tagasihoidlikumad kui nii võib öelda. Või äkki ka mitte... Seda otsustavad vast meie ürituste külastajad. Nimelt on plaanis ürituste sari „Meie elulood", kus igas kuus esineb keegi meile kas siis rohkem või vähem tuntud omakandi eakas inimene, kes jutustab mälestusi oma elust.

Kui praegu on väga populaarsed kuulsuste elulooraamatud, siis olen ma kindel, et meie endi hulgas on põneva elusaatusega iisakulasi, kes ehk kunagi ei pane oma mälestusi kirja, on nad siiski väärt edasi andma oma elusündmusi huvilistele-kuulajatele.

Meie ürituste sari valmib koostöös Iisaku muuseumiga. Kõik saab võetud nii lindile kui plaadile ja kunagi on see tõeline rikkus meie muuseumi varasalvedes. See on see, mis jääb meie tulevastele põlvedele. See on meie ajalugu.

Esimene selline üritus on juba toimunud. Külaliseks oli seekord Kalev Jõgi. Tema meenutused oma esivanematest, mõisa-ajast, Iisaku isetegevusest, pastor Kuljusest, suvisest lasteaiast, kooliajast, Siberi-aegadest, tööst kaevandustes, oma hobidest ja isiklikust elust olid väga põnevad ja köitvad. Kes üritusel osales, see teab...

Loodame edaspidi rohkemat publikut. Tulge ja te ei pea pettuma. Inimeste elulood võivad olla väga-väga huvipakkuvad.