Hetkel ema Helen tööl ei käi. Enne tütarde sündi töötas Helen Maaameti Ida-Viru katastribüroos vanemspetsialistina. Alates sügisest otsustas ema Helen veel ka ise kooli minna ja õppida selgeks uue ameti Jõhvi Kutsehariduskeskuses, kus ta õpib kokaks. Juba enne oli Helen imetubli perenaine, kes tegi maitsvaid sööke, küpsetas ja tegi talveks perele alati palju hoidiseid. Nüüd, suure pere emana, saab ta oma uusi teadamisi peres kindlasti rakendada veel osavamalt. Ja ära tasub mainida veel ka tõsiasi, et hinded on ema Helenil koolis kõik viied. Hea eeskuju õpilasena oma lastele!

Heleni kandidatuuri HEA EMA nimetuse saamiseks esitas Illuka lasteaia kollektiiv, kes iseloomustab teda nii: „Helen on alati olnud soe, südamlik ja armastav ema. Ta oskab kuulata, kuulda, näha, mõista. Helen huvitub igal õhtul oma laste päevastest tegevustest, on osalenud aktiivselt kõikidel lasteaia poolt vanematele korraldatud üritustel. Pakkunud ka ise ideid välja ning aidanud teostamisel. Lisaks lasteaias pakutavatele huviringidele, sõidutab ta tüdrukuid ka teistesse ringidesse linna, et pakkuda lastele võimalikult palju igakülgseid tegevusi. Tüdrukud räägivad ikka, mida kõike nad kodus koos emaga õhtuti ja nädalavahetusel on teinud ja see tekitab kadedust, et kust leiab ema Helen seda jõudu ja energiat, aega seda kõike teha. Ükskõik millisel Illuka valla poolt korraldatud üritused on nende pere koos lastega alati kohal, nautimas pakutavaid kultuurielamusi oma koduvallas.

Helen annab oma lastele piisavalt iseseisvust ja vabadust, et lasta neil ise katsetada, proovida, õnnestuda ja vahel ka ebaõnnestuda. Ja armastatud lastel on alati oskus minna elust läbi, näha päikesepaistet ka pilvise ilmaga ning kukkuda alati „käppadele", sest nad teavad, et neid saadab läbi elu ema Heleni tingimusteta armastus, leebe hellus, sügav südamlikkus ja otsatu usaldus. Helen ise on öelnud, et talle meeldib suur pere ning me näeme tema silmist seda rõõmu ja rahulolu, mida lapsed talle pakuvad. Tahame Illuka lasteaia kollektiivi poolt öelda Helen Rajasele aitäh selle eest, et ta peres on kasvamas väga toredad, hoolitsetud ja armastatud lapsed. Aitäh selle eest, et ta on abivalmis ning igati koostööaldis lasteaiaga."

HEA EMA 2014 tiitel anti Helen Rajasele üle emadepäevale pühendatud kontserdil Illuka mõisa saalis. 

Helen Rajas abikaasa ja lastega Illuka mõisa pargis. Foto: Margit Kurvits