Kus saab käia iluuisutamise trennis ja kelle poole peaks pöörduma, kui lapsel tekib huvi?

Võrreldes Lätiga on Eesti jäähallide arvu poolest vaeslapse rollis ning kohti, kus treeningtasemel uisutada saab, napib. Keilale lähim koht on Tallinnas Rocca Al Mares asuv Premia Jäähall, kus tegutsevad mitmed erinevad uisu- ja jäähokiklubid. Premia Jäähallis tegutseb ka eesti ainuke uisukool e Rocca Al Mare Uisukool (www.uisukool.edu.ee), kuhu on koondunud mitmed erinevad klubid. Lapsi võetakse vastu aastaringselt ning vajaliku info leiab kooli kodulehelt.

Mida uisutamine annab ja millal on õige aeg alustada?

Uisutamine annab hea füüsilise koormuse, koordinatsiooni, rühi ning isegi kui lapsest ei tule tippiluuisutajat, loob see hea eelduse tegeleda hiljem ükskõik millise spordialaga edasi. Uisutamine sportlikus mõttes on suhteliselt varajane ala ning treeningutele oodatakse lapsi alates 4. eluaastast. Samas ülemist vanusepiiri pole, sest tegutsevad mitmed harrastajate grupid, kuhu on oodatud kõik inimesed vanusest sõltumata. Iluuisutamine on graatsiline, kuid tugevat füüsilist vormi nõudev ala.

Kui pingelised on treeningud ja kas see ei sega tavapärast koolitööd?

Eva-Lotta on hetkel 9-aastane ning uisutrennis käib 6. aastat. Eva-Lotta kuulub sportliku treeningu gruppi ning treenib Anna Levandi käe all 6 korda nädalas. Iga päev kiirustame kohe pärast kooli jäähalli, kus toimuvad tunnid. Iluuisutamise treeningud ei koosne ainult uisutamisest, vaid mitmetest erinevatest tundidest, nagu ballett, akrobaatika ja üldkehaline ettevalmistus. Keilasse tagasi jõuame tavaliselt kuue- seitsme paiku õhtul ning siis tuleb teha koolitööd. Siiani on Eva-Lotta olnud enamasti viieline ja õppimist trenn veel segama pole hakanud, kuid aasta- aastalt treeningmahud suurenevad. Treeningud toimuvad ka suvel ning paar viimast aastat on kaks suvekuud möödunud hommikust õhtuni jäähallis. Eva-Lottale see aga meeldib ning ta ei oskaks oma elu ilma uisutamise ja sellega kaasneva kiire eluta enam ette kujutadagi. Peale selle pole Eva-Lotta aastaid haige olnud. Juba vene ajal soovitasid paljud arstid põdurad lapsed jäähalli trenni viia, et tervist tugevdada.

Kuidas on Eva-Lottal seni läinud?

Siiani on on läinud hästi ning hooaja alguse võistluste põhjal kuulub Eva-Lotta omavanuste seas Eesti parimate hulka.