a_terake.jpg

TERAKSE PÄKAPIKUKOHVIK on üks tore maitsvaid hõrgutusi pakkuv söögikoht, mis just enne jõule uksed avab. 9 talve tagasi alustanud kohvik muutub iga aastaga järjest uhkemaks. Seekord 7. ja 8. detsembri õhtupoolikul sakulasi meelitanud Päkapikukohvikus pakuti piparkooke, küpsetisi, võileibu, kooke... Oli magusat ja soolast suhupistmist, erinevat sorti, üks kandikutäis isuäratavam kui teine ja kõik imemaitsvad. Kõik hõrgutised olid emadeisadelaste valmistatud. Iga suupiste maksis vaid 10 eurosenti. Ja maiustajaid oli palju! Lisaks lastele ja vanematele olid Päkapikukohvikusse tulnud ka õed-vennad, vanaemad-vanaisad ja teised lähedased. Ning mis väga armas - kohal oli ka hulk vilistlasi ja mõni neist tunnistas, et käib igal aastal.

Lapsed olid valmistanud hulga kaarte ja esemeid, mida pühade ajal sobiv kingikotti pista. Neil asjadel hinda polnudki - igaüks sai teha täpselt nii suure annetuse, kui sobivaks pidas. Hoolekogu otsustas Päkapikukohviku tulude eest lasteaiale fotoaparaadi osta. Küllap see õnnestus - kahe päeva jooksul kogunes Terakese pisikestesse kassadesse 413 eurot!

a_suurp.jpg

SUURPEREDE JÕULUPIDU 3. detsembri päikeselisel päeval said Kajamaa koolis kokku Saku valla pered, kus kasvamas neli või enam last. Hetkel on meil selliseid peresid 20.

Kuigi lund veel ei olnud ja päris jõuludeni veidi aega, kogunes suuri ja väikeseid Kajamaale pea 80. Esimese tervituse tegid Kurtna kooli näiteringi lapsed. Väikeste särasilmsete näitlejate esinemislust oli nauditav ja nende rõõmus jõuluetendus meeldis vaatajatele. Kui Kurtna lapsed lavalt lahkusid, ilmus ootamatult platsi veel värvilisem ja lõbusam tegelane, Jõulunarr. Temasse mahtus nii palju ideid ja energiat, et enamus lapsi said tegevusega haaratud. Narri eestvedamisel puhuti värvilisi sulgi lae alla, veeretati võidu hiigeltäringuid, mängiti pimesikku ja keriti pesunööri. Trall oleks võinud õhtuni kesta, kui mitte poleks kostnud see vana ja tuttav koputus uksele, mis lapsed hetkeks vakatama võttis. Jõuluvana suure koti ja vitsata, mis sa hing veel oskad soovida. Jõulutaadi käest ei pääsenud ka lapsevanemad, kes vapralt ringmängu tõmmati, et juured toolil istumisest alla ei kasvaks. Vana oli põhjalik ja igaüks sai kommipakke lunastades näidata kõike seda, mis ta aasta jooksul selgeks oli suutnud õppida.

Enne koduteele asumist maiustati koos rosinakringli ja kuuma teega.

AIRI MAASALU
Lastekaitsespetsialist

a_puhkpill.jpg

PUHKPILLIORKESTER SAKU rõõmustas muusikasõpru kontserdiga 10. detsembri õhtul Saku Valla Majas. Lisaks Saku pillimeestele astusid üles ka külalised pealinnast ehk Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise Puhkpilliorkester. 1966. aastal loodud Saku orkestris mängib täna üle 30 muusiku, 6 aastat vanema Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise Puhkpilliorkestris on mängijaid veidi vähem - veerandsada. Kahte kollektiivi ühendavad lisaks muusikaarmastusele veel kaks pillimeest - vennad Jaan ja Lembitu Vaidla mängivad mõlemas orkestris.

Saku kontserdi esimeses osas mängis Tallinna orkester väga erinevaid muusikapalu, näiteks esitati Purcelli, Dashkevichi, Weissi loomingut. Dirigeerisid Andres Avarand ja Riho Sild. Teises osas astus lavale puhkpilliorkester SAKU, Ants Reinholdi juhtimisel mängiti  mitmesugust muusikat, kuid domineerisid jõulu- ja talvelaulud. Kontserdi lõpus sai publik nautida mitut muusikapala Saku-Tallinna ühisorkestri võimsas ja nauditavas esituses. Aplaus ei tahtnud kuidagi vaibuda...