Tantsurühm Copper Maker Dancers tuli Eestisse, et esineda Birgitta festivalil. Külaskäik Neemesse sai teoks tänu perekond Tuule isiklikele ja tööalastele tihedatele sidemetele Kanadaga ja eriti lähedastele suhetele Briti Columbiaga, mis on üks kauneimaid Kanada provintse. Perekond Tuul austab väga Kanada indiaani ja inuiti kunsti ning kultuuri, mis omakorda innustas kaugeid külalisi oma kodukülla kutsuma ja üritust finantseerima.

Neemes tervitasid külalisi vallavanem Andrus Umboja ja külavanem Sirje Põllu. Kanada poolt ütles tere tulemast Kanada suursaadik Scott Heatherington.

Esmalt õnnistas pealik Calvin Hunt (indiaani nimega Tlasutiwalis, mis tõlkes tähendab „Ma olen alati otsingutel") tantsu käigus muruplatsi ja puistas udusulgi. Seda nimetatakse Kakusala'ks. Sellele järgnes Tame Hamatsa - naiste tants -, kus naised tantsisid, väljendades ennast eriliste käeliigutuste abil. Amlala't tantsiti juba koos.

Kuna tants on üks olulisemaid eneseväljanduse ja kultuuri järjepidevuse vahendeid Kwakwakwa'wakw indiaanlaste elus, pidasime oluliseks jagada ka oma eesti rahva tantse ja laule. Eesti tantsu ja muusikaga said hästi hakkama Leanne Parbo ja tema abilised Kaarel ning Leenu.

Päikesepaisteline ilm, hea tuju, maitsev toit ja inimlik soojus tegid laupäeva pärastlõuna Neemes eriliseks ja toredaks sündmuseks.

Mälestuseks sellest jääb Neeme raamatukokku raamat, mis tutvustab Kwakwakwa'wakw indiaanlasi.