Juba praegu makstakse valdav osa ühisveonduse kulusid dotatsioonina linnaeelarvest ning vaid alla 40 % kaetakse piletitulust. Tasuta sõidu puhul kavatsetakse see 40 % kompenseerida mitmest allikast. 2013. aastal ühinevad kulude kokkuhoiu eesmärgil kaks suurt transpordiettevõtet, Tallinna Autobussikoondis ning Tallinna Trammi ja Trollibussikoondis. Liitumise tulemusel vähenevad ettevõtete juhtimiskulud ning tänu hangete mahu tsentraliseerimisele ka veeremi ekspluatatsiooniks minevad vahendid. Kokkuhoiuga kaetakse valdav osa tasuta transpordile vajaminevast dotatsioonilisast. Tallinna eelarvet koormasid aastaid linna täielikuks veevärgi ja kanalisatsiooniga ühinemiseks tehtud tööd. Nüüd, mil eesmärk saavutatud, võib vahendid sellelt eelarverealt suunata samuti ühistranspordi kulude katteks. Väheoluline pole ka kokkuhoid piletisüsteemi käigushoidmiselt ja piletikontrollilt. Nagu näha on kasvavate ühisveonduskulude katteallikad olemas ning linna eelarvesse ei lisandu tasuta sõidu rakendumisel täiendavaid väljaminekuid.

Tasuta linnatransport vähendab isiklike autode kasutamist, mis omakorda annab kokkuhoidu tänavate jooksva- ning kapitaalremondi summadelt. Hetkel raskesti prognoositav kokkuhoid võib osutuda üllatuslikult suureks. Ühistranspordi kasutusvabadus muudab autode arvu vähenemisega ohutumaks ka üldise liiklusolukorra, mis väljendub kannatanute ravikulude ning liikluskahjude korvamiseks minevate vahendite kahanemises, rääkimata kümnete isiklike tragöödiate ärahoidmisest. Puhtamaks muutub õhk, inimkesksemaks linnakeskkond.

Tasuta ühistransport on normaalne hüve, mis üha kallinevate toidu- ja tarbekaupade hindade juures aitab paljudel peredel eluga paremini toime tulla. Seega väheneb vajadus sotsiaaltoetuste järele ning ühiskonnas suureneb kindlustunne homse päeva ees.

Kui soovite toetada tasuta ühistranspordi ideed, tulge ja öelge oma „jah" sõna, vastuseks küsimusele „Kas toetate tasuta ühistransporditeenusele üleminekut alates 2013. aastast Tallinna ühtse piletisüsteemi liinidel?".

Mustamäel on seda võimalik teha 19.-25. märtsini alljärgnevates küsitluspunktides:

Mustamäe Linnaosa Valitsus, Tammsaare tee 135

E T K N kell  9 - 17
R kell 9 - 16
Mustamäe Sotsiaalkeskus, Ehitajate tee 82
E T K N kell 9  - 17
R kell 9 - 16
Mustamäe Kodukeskus, Sütiste tee 30
R kell 10 - 19
L kell 10 - 18
P kell 10 - 16
Kauplus MAXIMA, Kiili 16
R kell 10 - 19
L kell 10 - 18
P kell 10 - 16