Mängu juhtisid Jaan Loide, Eduard Rihm ja Peeter Kubo. Võistlejaile esitati 100 küsimust kümnel eri teemal. Auhinnalaua juurde pääsesid üldarvestuses 14 paremat, teemaplokkide võitjad ja soolovastuste andjad. Kokku jagati välja ligi 40 auhinda.

Pingelise võistluse võitis tuntud mälumänguäss tallinlane Indrek Salis, kellele oli see juba neljas kord võita Mälugigandi tiitel (2003, 2007, 2009 ja nüüd 2011). Võitjale kuulus Gravex Balti spetsiaalne Gigandikarikas ja „kuldmedal" ning peapreemia, mille panid välja raamatukauplus Rahva Raamat, ERSO, PIRITA TOP SPA ning kirjastus Kunst. Esikoht võideti 117 punktiga 200st võimalikust. Hõbemedali sai edukaim noorema põlvkonna esindaja Ove Põder 109 punktiga ja napilt kolmandaks tuli harjumaalane Hugo Tang, kes kogus vaid punkti vähem, saades 108 punkti.

Eriauhind kuldsponsorilt restoranilt Olde Hansa

On saanud meeldivaks traditsiooniks, et Pirita võistlustel võitjate eripreemiaks on pidulik Raehärrade Jahipeo söömaaeg meie mängude kuldsponsori Tallinna Keskaegse restorani Olde Hansa poolt. Sealne ajaloohõnguline atmosfäär on mälumänguritele nagu ekskursioon kaugesse minevikku.

Seekord ületasid 50%-lise tulemuse neli võistlejat. Neljandaks tuli Haapsalu mees Margus Maiste 102 punktiga(temale kuulus Mälugigandi tiitel aastal 2008). Viiendale kohale tuli vahvalt esinenud ainuke naisvõistleja, kelleks oli Anne Ehala. Ka tema esindas Haapsalu linna ning on meie turniiridel alati olnud esimeste hulgas. Seekord kuulus temale eriauhind, mille pani välja parimale naisvõistlejale tuntud keraamik Maarika Saarelaht. Esikuuiku lõpetas paljukordne Eesti meister Eik Sagen 86 punktiga. Järgnesid Jevgeni Nurmla(85 punkti), Toivo Kreek(84 punkti), Sven Oidjärv(78 punkti) ja seekord kümnendana Alar Särgava(77 punkti), kes varem on kahel korral võitnud MG tiitli(2005, 2010). Kõik nad said väärtuslikke raamatuid kirjastustelt Koolibri, Grenader, Tänapäev, Kunst, Lastekaitse Liit ja Eesti Raamat.

Loodusküsimuste, ajaloo ja naisteemalise ploki võitjaks tuli Hugo Tang. Kunsti tundsid kõige paremini Toivo Kreek, Juhan Teder ja Rein Põder. Filmi ja kirjanduse ploki võitis Indrek Salis. Majandus&tehnika ploki võitis Anne Ehala. Naisteemalise ploki võitjaks tulid veel Toivo Kreek ja Margus Maiste. Geograafia, kirjanduse ja teema mees võitis Ove Põder. Spordiploki võitsid Alar Heinaste ja Aksor Koit. Kirjanduse ploki üheks võitjaks oli ka Margus Maiste.

Tänu toetajatele

Pirita mälumängud on tuntud rikkaliku ja mitmekesise auhinnalaua poolest. Selle eest täname toetajaid: Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Gravex Balti, raamatukauplus Rahva Raamat, Pirita Linnaosa Valitsus, restoran Olde Hansa, Pirita Top Spa, Lipuvabrik, Eesti Olümpiakomitee, Pirita Klooster, kirjastused Koolibri, Grenader, Tänapäev, Eesti Raamat, Kunst, Olion, Ühinenud Ajakirjad AS, DVD tootja Sonatiin, VAT Teater, Von Krahli Teater, Tallinna Linnateater, ERSO ja Jazzkaar ning keraamikamaalija Helina Tilk ja keraamik Maarika Saarelaht.