Keskhariduse omandasin Tallinna 7. Keskkoolis (praegune Inglise Kolledž), misjärel õppisin inglise filoloogiat Tallinna Ülikoolis, lühikest aega olen töötanud ka inglise keele õpetajana. Peale Eesti iseseisvumist olen olnud ettevõtja erinevates valdkondades, oma ettevõtetesse panustanud finants- ja tegevjuhina. Alates 1998. aastast olen siiski pidama jäänud konsultatsiooniärile ning pakun peamiselt Eestis tegutsevatele välismaalastest ettevõtjatele äri- ja juhtimisalase nõustamise ning ettevõtete haldamise teenuseid. Majandusalase kõrghariduse olen omandanud EBS-ist.

Volikogu liikmeks tahtsin saada mitmel põhjusel. Esiteks kannustasid mind mu naabrid ja sõbrad, kes olid ka minu aktiivseteks kampaaniameistriteks. Kindlasti ka sellepärast, et saaks kaasa rääkida ja oma panuse anda kodukohta puudutavates küsimustes. Samuti lootsin, et uue inimesena suudan tuua valla juhtimisse uut mõtlemist ja värskeid mõtteid. Minu valimiskampaanias oli kuus eesmärki ja lubadust: 1) lasteaiakohtade põua leevendamine; 2) kodude maamaksu kaotamine; 3) asumite korrastamine, poolikute arenduste abistamine; 4) järelevalve tõhustamine kinnistuomanike suhtes, et kinnistud oleksid heakorrastatud ja hooldatud; 5) sportimisvõimaluste jätkuv parandamine; 6) vallas asjaajamise inimsõbralikumaks muutmine, sh elamute kasutuslubade väljastamise korra lihtsustamine.

Kui vaadata tagasi poolteist aastat tagasi seatud eesmärkidele, võib julgesti väita, et minu tööst volikogus on valla arengule tulu tõusnud - kõik seatud eesmärgid on kas täidetud või täitmisel ning leidnud oma kindla koha valla arengukavas. Tuleb silmas pidada, et volikogu töö on kollektiivne pingutus, üksi pole võimalik midagi ära teha.

Kõige suurem heameel on volikogu otsuste üle, mis on head meie kodanikele ning mis leiavad positiivset kajastust kogu ühiskonnas. Kodude maamaksu kaotamine leidis positiivset kajastust kogu riigis ning tõi otsuse tegijatele "Aasta Maksumaksja Sõbra" auhinna. Loodud on uusi lasteaiakohti ning võimalusi nende täiendavaks loomiseks tulevikus. Haridus on meie valla uue arengukava prioriteet.

Harku vallal on õnnestunud pidada eeskujulikku eelarverežiimi, ka masuajal on eelarve laekunud üle, mis on võimaldanud teha hädavajalikke investeeringuid. Lisaks eelpool nimetatud eesmärkidele loodan, et tulevikus jätkuks rohkem vahendeid koduteede ehitamisele ja hooldamisele. Loodan, et jätkub hoo sisse saanud kodanikualgatuslike vabaühenduste liikumine (olen ise Tabasalu Seltsi asutaja ja juhatuse liige) ning samuti kultuuri- ja spordiüritused.

ARNO HIRTENTREU

Olen sündinud Tallinnas, kuid viimased 26 aastat olnud Harku valla kodanik. Lõpetasin omal ajal Eesti Maaülikoolis (tollal EPA ehk Eesti Põllumajandusakadeemia) metsa- ja pargimajanduse eriala. Töötanud olen Vääna Metskonnas abimetsaülemana, alates 1993. aastast olen eraettevõtja.

 2005. aastal valitud vallavolikogus olin maa- ja keskkonnakomisjoni esimees ning 2009. aastal valitud volikogu sama komisjoni aseesimees. Mul on kolm last ja üks lapselaps.

 Leian, et vallavolikogus peavad olema esindatud kõik piirkonnad ning soovin esindada oma kandi inimeste huve ja tuua volikogus esile just nende probleemid ja mured.

 Olen alati olnud vastu meelevaldsele ehitusbuumile ja pooldan meie kodukandis tasakaalustatud ning keskonnasõbralikke lahendusi.

 Harku vald on iga aastaga muutunud aina keskonnasõbralikumaks ning paistab silma rohelise mõttelaadi poolest, olen alati toetanud ettepanekuid, mis on suunatud keskkonnahoiule. Üks selline otsus, mis algselt tundus paljudele vastumeelsena ning arusaamatuna, oli kohustuslikult korraldatud jäätmete vedu. Kui nüüd tõele näkku vaadata, siis on see meie valda palju puhtamaks muutnud.

 Volikogu peaks kindlasti kiiremas korras kehtestama uue üldplaneeringu, mis lõpetaks kauboiliku arendustegevuse Harku vallas.