Arvestatav hulk vastajaid kogunes Vatslast ja Ääsmäelt ning naabervallast Sakust Tänassilma külast.

Suures plaanis internetiküsitluses osalenute vastused uuringust selgunud infost ei erinenud - ka internetis vastajatest valdav enamus (75%) on oma tegelikku elukohta registreeritud. Viiendik vastajatest märkis, et ei ela oma registreeritud elukohas ja peamise põhjusena toodi välja lasteaia- ja koolikohad. Ka internetis vastanute peamiseks töökohaks on Tallinn (82% vastanutest) ning liikumiseks kasutakse valdavalt autot.

Kõlama jäi taaskord, et Laagri ja Saue kandis kättesaadavate teenusega ollakse suuremalt jaolt rahul, erandiks olid aga ühistransport ja toitlustusvõimalused. Neid valdkondi hindas negatiivselt kolmandik vastanutest, muude teenuste (haridus, sport, kultuur, kaubandus, teenindus jne) puhul kõikus rahulolematute osakaal 2-10% piires.

Kui vastajatel oli võimalus ise välja tuua, millest nad Laagri-Saue piirkonnas puudust tunnevad, siis nimetatigi kõige sagedamini häid ühistraspordivõimalusi, kergteede võrgustikku ja mokkamööda toidukohti.

Ka internetis küsimustikule vastajad olid Saue valla ühinemisteemaliste plaanidega valdavalt kursis (70%) ning nende suhtes positiivselt meelestatud.

Liitumiskavatsusi pooldas umbes 55% vastajatest, päris vastu oli ligi viiendik ning seisukoht puudus veerandil. Ühtviisi positiivselt hinnati nii Saue linna ja valla ühinemisperspektiivi kui ka võimalust liita Laagri läheduses asuv Nõmme piirkond Saue vallaga. Siinkohal tuleb silmas pidada kindlasti seda, et vastajate seas oli palju Laagri elanikke (145 inimest) ja Nõmmelt palju vähem (30 elanikku). Internetiküsitlusega anti vastajatele võimalus kommentaaride kaudu teema kohta ka täpsemalt arvamust avaldada ning kirja panna, kas ja missugust lisainfot ühinemisteemal vajatakse. Inimeste kommentaaridest suuri ja valdavaid hirme ja negatiivseid hoiakuid ei paistnud. Küll aga oodatakse arusaadavat ja ilustamata infot, kuidas võimalikud ühinemised tavakodanikku mõjutavad.

ARVAMUSI:

No ilma autota Laagris elada küll ei saa ja ühtegi normaalset pubi ei ole, ikka tuleb pere või sõpradega pealinna minna. Muidu on siin hea elada!

Kasutaks bussi, kui need tihedamalt ja nädalavahetusel sõidaksid.

Eriline kiitus Laagri perearstikeskusele.

Korralikku, mugavat ja meeldivat söögikohta Laagri keskuses pole. See peaks olema sobiv igale eale ja pakkuma pidulike ja kurbade sündmuste pidamise võimalusi. Väga kahju on niinimetatud hiinlaste majast, mis vist oli kunagi majandi söökla. See tuleks korralikuks kohaks muuta.

Rohkem väikeärisid!

Laagri suhtes on mul üks kindel soov: olemasolevaid rohealasid võimalikult palju alles jätta ja ehituste planeerimisel sellega arvestada (näiteks Urda rongipeatuse parkimisplatsi rajamisel). Soovin, et Laagris ei nähtaks mitte mega poodlemis- või transiitkeskust, vaid eelkõige elukeskkonda, kus elavad lihast ja verest inimesed.


Üldjoontes võib rahule jääda, kuid on ka kitsaskohti ja vajakajäämisi. Ühistransport on hõre.


Rulluiskudega sõitmiseks on vähe kohti - autoteed on liiga krobelised, kergliiklusteid on vähe ja olemasolevad pole omavahel sileda asfaldiga ühendatud.

Laagri mänguplats lastele on väga suurepärane!

Apteegiga ülirahul!

Võiks olla rohkem vabas õhus sportimisvõimalusi.

Ühistransport - mina versus naaber paar maja eemalt, tema tallinlane, mina harjumaakas, tema sõidab tasuta, minu kuukaart 23 eurot.


Bussiühendus mööda Harku-Laagri teed 5 korda päevas on pigem teoreetiline hädavariant, mis reaalselt igapäevaseid vajadusi ei rahulda ja mida seetõttu ka praktiliselt keegi ei kasuta.


Kuigi praegu lasteaiateenust ei vaja, on väga tore, et Laagris on palju lasteaedu. Üldse on Laagris olemas suhteliselt tihe infrastruktuur, mis on väga tore ja hea. Transport Tallinnaga võiks muidugi sidusam ja tihedam olla.