«Peame edendama koostööd ettevõtjate ja kohalike omavalitsuste vahel, suurendama lisandväärtust töötaja kohta ning looma perspektiivi majanduse kiiremaks kasvuks», rõhutas minister Parts oma sõnavõtus.

Programmil «Investorteeninduse võimekuse tõstmine kohalikul tasandil» oli kaks peamist eesmärki: koondada ühtne info investeerimisvõimalustest erinevates Eesti regioonides ning koolitada piirkondade välisinvesteeringute spetsialiste.

Programmiga kogutud informatsioon - tööstuskinnisvara, energiahinnad, pakutavad minimaalsed ja maksimaalsed energiavõimsused, jäätmekäitlus, kohalikud maksud, olemasolev tööjõud jne - koondatakse avalikku andmebaasi ja tehakse tasuta kättesaadavaks kõikidele EASi lehel www.investinestonia.ee

Programmiga alustati 2010. aasta sügisel ning viidi ellu MKMi ja EASi koostöös.

Tegevusi rahastati Euroopa Sotsiaalfondist läbi Tarkade Otsuste Fondi.

Investorteeninduse programm kestis poolteist aastat, omavalitsused läbisid informatsiooni-, kinnisvara- ja turundusstandardikoolituse.

Programmiga alustas 116 kohalikku omavalitsust, lõpuni jõudis neist 69. Põlvamaalt alustas programmist osalemist 3 omavalitsust ning läbis seda ainult üks kohalik omavalitsus.

Tunnistuse omamine annab investorile kindluse, et Põlva piirkonna kohalikust omavalitsusest on võimalik saada vajalikku infot ning kiiret kvaliteetset avalikku teenust. Programmi raames läbiviidud koolitustel osalesid arendusnõunik Mari- Riina Terna ja majandusnõunik Priit Soosaar.

Põlva vald on võtnud programmi läbimisega vabatahtliku kohustuse kaardistada omavalitsuse territooriumil nn vabad maad, kinnisvara, taristu jne vastavalt investorite infovajadustest lähtuvalt ning vajadusel otse suhelda investoritega koostöös Põlvamaa Arenduskeskusega.