Sellega peaks oluliselt paranema ühisveevärgi töökindlus ning vee kvaliteet. Jõuame olulise sammukese lähemale kehtivate nõuete täitmisel elanikkonna veevarustuse tagamisel.

Algavad tööd Kuke jõe alamjooksu tervendamiseks, mille käigus nähakse ette orgaaniliste setete ja taimkatte eemaldamist jõe looduslikust sängist. Ka Läänesaarte alamvesikonna veemajanduskavas on Kuke oja nimetatud Saare maakonnas vajalike vooluveekogude tervendamise rakendamise esimeses nimekirjas. Loodame, et sellega paraneb Ida-Saaremaa maaparandusobjektide kuivendussüsteemide toimimine ning paraneb ka kalade liikumine keskjooksule kudema minekuks.

Kuigi väiksema summaga, kui eelnevatel aastatel, osaleme siiski ka sel aastal hajaasustuse veeprogrammis. Ise loodame, et enamus, kes oma majapidamistes aastaid suvekuudel veevarustusega mures olnud, on eelnevatel aastatel programmi abil lahendused leidnud ning abivajajate hulk oluliselt vähenenud. Selle kohta avaldame kindlasti ka eraldi teated.

Jätkame vallale oluliste maade munitsipaliseerimist ning alustame ka seni tagaplaanil olnud üldkasutatavate teede munitsipaliseerimisega. Kindlasti on need vajalikud toimingud erinevate projektide rahastamistaotluste esitamiseks ning ka teede hooldustööde, investeeringute teostamiseks. Kui ikka mainisin, et vat kus nüüd see raha siin lume sulamisega vaikselt kraavi vuliseb, siis tõesti -nii ta on. Teist aastat järjest on talv teede remondiks, hoolduseks plaanitud rahalised vahendid miinimumini viinud. Praegused numbrit võimaldavad teostada hädapärast kevad-sügisest hööveldamist ning ka tolmutõrje tahame kõigele vaatamata teostada. Seda enam kutsun hooldama teeääri, puhastama neid võsast, et võimalikult palju säiliks ja ei halveneks praegune teede olukord. Miks mitte teha seda talgupäeval 7. mail. Omaltpoolt saame ehk ka aukude täitmiseks vanast varust mõned koormad killustikku kohale toimetada.Kindlasti aga teede teema lõpetuseks suurimad tänusõnad kõigile lumelükkajatele, kes olenemata oludest tegid head tööd. Eks ainult nemad ja nende tööandjad teavad, mis hinnaga masinate osas ja mille arvelt see kõik toimus. Tänud Teile!

Olulised muudatused toimuvad ka prügimajanduses. Tänases lehes ilusasti kogu info ära toodud ning soovitan selle tähelepanelikult läbi lugeda. Kõik otsused, piirkonnas tehtu, tuleneb kehtivast seadusandlusest ning usun, et paljude jaoks läheb asi paremuse poole. Alustades kasvõi sellest, et mingiks ajavahemikuks ka kulutused prügiveole vähenevad ning need, kes ammu sõlminud lepingud ja selle alusel ka omad kohustused täitnud, ei pea ennast halvasti tundma kui naabrimees siiani oma kotikese üldkasutatavasse prügikonteinerisse tasuta saanud sopsata. Mõistvat suhtumist kõigilt!

Ka õppeaastal 2011/2012 jätkab meie kool põhikoolina. See on kindlasti vajalik info lapsevanematele oma laste koolitee jätkamise osas otsustamisel. Jätkamise osas olid positiivselt meelestatud nii lapsevanemad kui ka pedagoogid. Tuleb ainult tunnustada koolipere, kes tänaste võimaluste, koormusnormide ja olude juures suutnud tegutsemistahet hoida. 22. juunil tähistab meie kool oma 175 aastapäeva ning oodatud on kõik kooli vilistlased.

Kui koolil 175, siis sügisel täitub meie oma vallal 20 tegutsemisaastat. Loodame ja ootame, et sellele tähtpäevale pühendatud üritustele tullakse heas usus ja tahtes oma vallale õnne soovida ja jätkuvalt koduvalla jätkamisele toetust avaldada. Kogu info toimuva osas saab olema kättesaadav peagi valla kodulehel.

Vallamajas on muudatused ka töötajate osas. Aprilli alguses läks teenitud puhkusele aastaid valla eluolu, tegutsemise, juhtimise, sotsiaaltöö juures olnud Ellen. Võib ainult ette kujutada, kui paljud on temalt abi ja tuge saanud ning kui palju ta seda rasket sotsiaalvaldkonna tööd omale sissepoole on elanud. See ei ole olnud kerge. Suured tänud Sinule kõigi poolt!

Tänaseks on Ellen oma töö sujuvalt üle andnud Rohtale, kellele ainult jõudu ja jaksu!. Uue inimese valimisel pidasime eeskätt oluliseks kohaliku eluolu, inimeste tundmist, head suhtlemisoskust. Usun, et Rohta saab selle väga vastutusrikka ja raske valdkonnaga hakkama ning abivajajad usaldavad teda oma muredes ja leiavad tuge ja abi. Kõigile, kes huvitatud oma projektidele rahastamisvõimluste leidmisest, soovitan külastada Saarte Koostöökogu kodulehekülge http://www.skk.ee/leader-programm-ja-taotlemine/programm-ja-dokumendid, kus olemas avatud LEADER taotlusvooru info.

Väikese ülevaate lõpetuseks kõigile reibast meelt ja tegutsemistahet.

Ilusat kevadet!