Kolisime perega Viimsisse 2007. aastal ja pean ennast Viimsis uueks asukaks. Oman suvekodu Saaremaal ja meri on minu elus alati tähtsal koha olnud. Viimsisse elama tulles tundsin, et olen lõpuks koju jõudnud.

Kuidas leidsid tee Viimsisse ja millises külas elad?

Enne Viimsisse kolimist elasime perega Pirital, otse liivaranna läheduses. Liivaranna inimene ma ei ole, pigem eraklikum tüüp, kes ei soovi tuhande tallinlasega koos päevitamas käia. Kodu ostmine on emotsionaalne ost ning Püünsi maja sobis meie perele kohe. Kuigi kodutee pikkus Tallinnast on ka kodus arutlusel olnud, oleme siiski naisega arvamusel, et nii kaunist koduteed, kus on iga päev nii müstiline vaade - päikesetõusud ja -loojangud, tormine meri - ei leia Eestis mujalt kusagil.

Samuti on naabruskond väga sõbralik - mets on ligidal, kus on metsarajad ja sportimisvõimalused.

Kuidas Viimsis oma vaba aega veedad (üksi/koos perega)?

Käime perega metsas jalutamas. Samuti käin kalal ja tulevikus tahan kindlasti alustada ka lohesurfiga. Püünsi on muutunud surfiparadiisiks ning kindlasti soovin selle hobiga peatselt alustada.

Mis on Sinu arust Viimsis hästi ja mida võiks paremaks muuta?

Hetkel kurvastab mind asjaolu, et Viimsi on siiski mõnede jaoks magala, kes linnast koju tulles ei viitsi enam väga oma hoovist välja tulla. Viimsis võiks olla rohkem kohti vaba aja veetmiseks. Õnneks on olemas Rannarahva Muuseum, kes toredaid üritusi korraldab, samuti surfivõimalused, kuid siiski võiks vaba aja veetmise võimalusi olla rohkem.

Väga loodan, et Lubja suusanõlva arendus valmib, et viimsilastel oleks Viimsis oma koht, kus talvemõnusid nautida, ning piirkond täiustub veel teistegi toredate vaba aja veetmise võimaluste ja atraktsioonidega. Samuti võiks Viimsis olla korralik sadam, kus viimsilased saaksid oma paate hoida ja vabalt merele pääseda ning rohkem slippe merele minekuks.

Kindlasti võiks Viimsil olla ka oma vaba aja ja huvikeskus, mis koondab endas mitmeid võimalusi. Rahvast tuleb harjutada käima ka kohalikel üritustel, siis on artistidel alati väga mõnus Viimsisse esinema tulla. Kohalik omavalitsus panustab palju kogukonna arengusse, kuid kindlasti peaksid inimesed ise ka initsiatiivi ja aktiivsust välja näitama ning oma kodukoha arengule kaasa aitama.

Samuti võiks Viimsis olla laiem ettevõtluskeskkond, paljud võiksidki olla rannarahvale omased ettevõtted, kes tegelevad randlusega või mõne muu tegevusega, mis on Viimsile omane.

Kas oled midagi huvitavat Viimsis enda jaoks leidnud (huvitav koht looduses, mõni restoran, sündmus, kontsert või muu vaba aja veetmise võimalus)?

Restoran Roots on viimase aja leid. Rannarahva Muuseum kindlasti. Tore on näha, et inimesed on julged ja rajavad oma ettevõtted ka Viimsisse, pakkudes siin töökohti. Kuna ma Viimsi suvistele sündmustele kahjuks ei jõua, korraldan igal aastal oma sõpradele koduaias ühe toreda Viimsi sündmuse.

Sinu suhe merega, palju merega enne suhtlesid ja palju nüüd (mis merelisi tegevusi teed ja mida tulevikus tahaksid teha)?

Väikelaevakapteni paberid on mul taskus. Hetkel veel paati endal ei ole, kuid sõpradega olen väga palju Tallinna lahel ringi sõitnud. Samuti armastan ma sukelduda. Kalal käimine on üks lemmiktegevusi ning lohesurf on tuleviku eesmärk.

Kas veedad aega ka Viimsi suurematel saartel (Prangli, Naissaar, Keri, Aksi)? Mida huvitavat oled enda jaoks nendel retkedel avastanud?

Talviti oleme suure külmaga, kui meri jääs, käinud jala Aegnal, Naissaarel käime seenel ja marjul ja loomulikult Pranglil, mis oli alles hiljuti üks väga huvitav avastus minu elus. Prangli igapäevaelu on tore vaatamisväärsus.

Mõned saared on sul veel avastamata, kas tulevikus on plaanis neid ka külastada?

Kerile on mind mitmeid kordi kutsutud, nii esinema kui saart vaatama, kindlasti on plaan ka seal ära käia. Kui kunagi oma paadi peaks soetama, siis on rohkem võimalusi saari tihedamalt külastada.

Olen kuulnud, et sõidad ringi ka mootorrattaga, kas sõidad ka Viimsis ringi ning mida sa oma reisidel avastanud oled?

Krossimootorrattaga olen ühe korra vanas sõjaväeosas tsiklit proovinud, kuid üldiselt sellega sõidan mujal. Harleyga ikka ringi sõidan, eriti teisel pool Viimsi rannikul. Ühe liiklusõnnetuse olen samuti (auto ja tsikli kokkupõrke) siin üle elanud.

Kuidas tutvustad Viimsit oma sõpradele? Mida näitad, kuhu neid viid?

Sõprade jaoks on parim koht Viimsis Jaagupi aed. Käime jalutamas ka Rohuneeme metsas, vaatame suurt kivi ning tore on jalutada läbi metsa Kelvingi randa. Kindlasti soovitan alati külastada Rannarahva Muuseumi ja toredat kirikut Randveres. Samuti nautida Viimsi kaunist loodust ja mereäärset piirkonda.

Meie esimesel talvel Viimsis, ühel hommikul ärgates ja hommikukohvi juues vaatasin aknast välja - öösel oli maha sadanud värske lumi, kõik oli vaikne ja kaunis ning metskits jalutas mööda meie tänavat värskel lumel. Siis teadsin, et olen jõudnud koju.