„Kui ma kord kvartalis kirjutan kriitilise artikli linnavalitsuse ja IRLi kohta, siis aasta pärast võetakse mind erakonda vastu. Seda ma muidugi ei olnud nõus tegema," ütles Kundla raadiointervjuus. Ta lisas, et kontsulteeris ka Andrus Ansipiga, kes soovitas tal artikleid mitte kirjutada ning kohe erakonda astuda. „Kohalik organisatsioon siiski arvas, et ma ei sobi nende erakonda," nentis Kundla ning avaldas arvamust, et võib-olla kardavad kohalikud reformarid, et Kundla võtab nende koha volikogus ära.

Tõnis Kõiv kommenteeris Kundla sõnavõttu järgmiselt: „Jaan Kundla on korduvalt avaldanud soovi Reformierakonnaga liitumise osas. Minu vastus oli, et ta peab oma väljaürlemiste ja artiklitega tõestama, et on reformierakondliku maailmavaate esindaja. Tol ajal olime Paides opositisoonis ning seetõttu võis tõesti jääda mulje, et soovime koalitsioonivastaseid sõnavõtte. See aga ei olnud kindlasti kauplemise objekt, et kui kirjutad, sii saad." Kõivu sõnul on Reformierakonna näol tegemist maailmavaatelise erakonnaga ning poliitikud peavad seda ka väljendama.

Raadiojaamale antud intervjuus ütles Kundla veel, et seoses kohalike valimistega on ta avatud kõikideks ettepanekuteks ning ei välista valimistel osalemist. „Paides asutus ligi nii mõnigi inimene ja ütles, et kui mina ei kandideeri, siis ta valima ei lähe," ütles Kundla.