Suvise pööripäeva aegset köietõmbamise traditsiooni on Karksi kandis ja paljudes muudes Eestimaa paikades juba aastakümneid au sees hoitud. Kõnealune võistlus sai korraldatud ka eelmise aasta Jaanisimmani ajal. Osalejaid võistkondi oli viis, kes kõik omavahel vähemalt ühe korra jõuproovil kohtusid. Vaatamata suhteliselt tagasihoidlikule võistkondade arvule osutus võistlus ootamatult pikaks. Selle ainsaks põhjuseks oli mõõduvõtjate ühtlaselt kõrge tase. Lisaks enamustele eelvõistlustele läks kolme tõmbamise ringi vaja ka finaalis (võisteldakse kahe võiduni). Edukaimaks osutus Karksi valla meeskond, kelle liikmed käivad valda esindamas ka teistel üle-Eestilistel võistlustel.

Just sellest põnevast jõuproovist lähtudes otsustasin korraldada esimese MA EM-i köietõmbamises. Idee algjärgus oli suurimaks küsimuseks võistluse läbiviimine. Tuge leidsin spordimehe Leo Liiberi lubadusest aidata seda võistlust korraldada. Kokkuleppe korras koostab ta ka võistlusjuhendi, millega on võimalik tutvuda facebooki „Jaanijooksu Jaanisimman 2012" kontol.

Ametlikud kutsed saadame ca kümnele statistika põhjal eeldatavale tugevamale võistkonnale Eestis. See aga ei tähenda, et osaleda ei saa/tohi sõpruskondade esindused. Mõõtu võtma on oodatud kõik soovijad. Võistluse peakohtuniku poolt on ainsaks tähtsaks kriteeriumiks seatud tingimus, et osalejad ei tohi olla alkoholi tarvitanud. Lisaks sellele, et sport ja alkohol ei sobi kokku, võivad alkoholi mõju all tehtud suured füüsilised pingutused lõppeda tervisekahjustustega lihaste rebenditest insuldini välja.

Jaanisimmani puhul on rõõm tõdeda, et lisaks Karksi vallale, A. Le Coq AS, Autosalong OÜ, Iivakivi AS ja Karksi-Nuia Taksole on toetajate meeskonnaga liitunud Nuia PMT AS ja Textuur AS. Kahjuks pole hoolimata nende märkimisväärsest toetusest sündmuse mahukas eelarve veel kaetud. Sellest tulenevalt kutsun jätkuvalt kõiki Karksi valla ja teisigi asutusi võimalusel ja soovi korral ühist toredat Jaanisimmanit toetama! Minu kontaktandmed on almar@intro.ee või 553 2300.