Ilm oli ilus ja päikseline. Lastes ootusärevus ja rõõm eelseisva päeva ees koos toredate kaaslastega. Kohale jõudes jagati lapsevanemad ja lapsed eraldi gruppidesse. Lastele tutvustati puid-põõsaid mänguliselt, samas kui lapsevanemad läksid suuremale ringile. Enim jäi vast kõigile meelde palsaminulg, mis lõhnas suurepäraselt ja oli ka silmale kena vaadata. Pannkoogipuu tekitas samuti elevust, kuna jalutuskäigust oli kõht tühjaks läinud ning pannkoogid oleksid suurepäraselt maitsenud. Pannkooke küll puul kahjuks ei kasvanud, kuid lehed meenutasid pisikesi pannkooke. Saime teada, et kui puu lehed lagunevad, pidi lõhn meenutama äsjaküpsetatud pannkoogilõhna.

Lapsed said tutvuda erinevate puulehtede ning viljadega, mõõta nööriga, milline puu on kõige noorem, milline vanim. Luubiga uuriti erinevaid samblaid ning samblikke, mis puude küljes kasvavad. Värskes õhus oli mõnus joosta ja tagaajamist mängida.

Tehti kokkuvõtted ja juba oligi aeg koju tagasi sõita suure bussiga, mis lastele väga meeldis. Nii möödus üks tore pühapäev Jaaniussikeste rühma lastel koos kasvatajate ja lapsevanematega.