Kui sageli me kuuleme ennast või kaaslasi kasutamas väljendeid „aega on selle kiire asjaga", „tark ei torma", „homme hakkan... (õppima, koristama, remon! ma, treenima...)".

Meil on aega veel! Kas ikka on? Ja mis siis, kui ikkagi selgub, et ei ole? Laename? Tööle oma pere arvelt, hobidele oma lähedaste arvelt, halbadele harjumustele oma tervise arvelt, telerile ja arvu! le oma une arvelt, lastele oma abikaasa ja iseenda arvelt... Majandusest teame, et vahel ja mõistlikes piirides on laenamine otstarbekas. Nii on ka ajaga. Jätkuks vaid tarkust otsustamaks, millal see laenamine on põhjendatud ja kus on mõistlikud piirid ning milline on paras intress.

Aga mis siis, kui oleme end „lõhki laenanud" ning vastuseks taotlusele kuulete sama, mis Toots - „Teile ei anta laenu!"? Siis tabab meid stress, kogu maailm on must ja kõik teised (eri! laenuandjad!) on meie hädades süüdi ning mi$ e miski meie tegemistes ei suju. Tegelikult oleme ikka ise oma probleemide allikaks ja otsuseid ei saa teised meie eest teha.

Aega peab jaguma kõigele olulisele. Aga ööpäevas on ka 2013. aastal ikka 24 tundi ja igas tunnis 60 minu! t! Seega tuleb osata olemasolevat ressurssi paremini kasutada!

Head Nõo valla kodanikud, vallalehe lugejad! Ma loodan, et 2013. aastal õnnestub meil paremini kontroll oma ajabilansi üle ja soovin, et meil oleks rohkem aega:

- aega iseendale, oma tervise eest hoolitsemiseks, vaimu ja keha tasakaalus hoidmiseks. Et oleksime õnnelikud.

- aega oma lähedaste jaoks. Et suhted oleksid soojad ning head.

- aega teha südamega oma igapäevast tööd. Et leib oleks laual ja me ise oleksime rahul tehtuga.

- aega ühiskondlikuks ak! ivsuseks. Et jätkuks ikka ja veelgi rohkem inimesi, kes tegelevad heategevusega, kes aitavad kaasa ühiskonna valupunk! de leevendamisele.

Ja et seeläbi meie ise, meie vald, meie riik oleks alanud aastal pisut paremad kui eelmisel aastal!

Õnnelikku ja edukat 2013. aastat!