Aasta on olnud vallarahvale, asutustele ja ettevõtjatele nagu aasta ikka - töörohke, rõõmude ja muredega, kiire ja keerukas, kuid paljudele ka õnneks edukas. Registreeritud elanike arv Surju vallas on kirjutamise ajal 1025. Tegelikke surjukaid on siiski rohkem, mitmed neist on lubanud ennast oma elamist ja kodanikukohustusi tunnetades aastavahetuseks valda sisse registreerida. Kuni 18-aastasi elas eelmisel aastavahetusel vallas 213, tööealisi 676 ja eakaid 165 inimest. Lapsi on tänavu sündinud 11, lahkunuid on 14. Tervitame tulijaid, mälestame lahkunuid.

Ettevõtetest on rõõm valla suurimast - OÜ SURJU PM Hannes Isanda juhtimisel kasvatas üle aegade parima taliteravilja saagi ja farmirahvas oma moodsas farmis koos lemmikloomadega üllatab ja rõõmustab kiiresti kasvava ja juba 9 tonnini küündiva toodanguga lehma kohta. On tore, et juba kahekümnendat aastat tegutsev ja lausa uskumatutest raskustest läbi rühkinud põllumajandusettevõte nüüdseks tipptaset püüab. Äsja Äripäevas avaldatud vabariigi 114 edukama põllumajandustootja hulgas on OÜ SURJU PM 21. kohal. Ka kõik teised ettevõtted vallas on teadaolevalt alles ja tegutsevad jõulueelses tuhinas. Aitäh kõigile töötegijatele!

Nagu ikka, on rõõmu meie lastest, lasteaiast ja koolist. Valla lasteaed on oma 38 lapsega täiesti täis, mängitakse, õpitakse, lauldakse, loetakse usinalt ja hoolega.

Põhikool kahjuks ei rõõmusta laste rohkusega (õpilasi on 90), küll aga nende tublidusega . Meil on peaaegu igas lehes võimalus lugeda kooli ja laste aktiivsest ja tulemuslikust tegevusest, osalemisest ja võitudest aineolümpiaadidel, peastarvutamisel, infotehnoloogias, males. Äsjane üllatus oli võit füüsikaviktoriinil! Tubli, lapsed ja koolmeistrid!

Meie hooldekodu „Videvik" ja Tervisekeskus on tublid ja asendamatud vallaasutused, millega ei saa uhkustada paljud märksa suurema rahvaarvuga omavalitsused.

On suurt tunnustust vääriv, et alati korras ja kaunis pargi rüpes hooldekodu on olnud hoolealuseid pilgeni täis, et tohter Ülle Alanurm ja kogu hubase maja kahe korruse personal on majanduslikule kitsikusele vaatamata alati usinad ja rõõmsameelsed. Tänu Teile, abivajajate aitajad!

Valla raamatukogusse on alati põnev astuda. Huvitavale lugemisvarale lisanduvad kenad näitused käsitöödest ja muud väljapanekud. Kõigil, kellel vähegi aega, tasub seda rohkem raamatute keskel veeta.

Rahvamaja suureks kordaminekuks oli järjekordne heatasemeline näitemäng , seekord „Säärane Mulk ...". Aasta tippsündmusteks oli aga rahvatantsuansambli „Surju Sõbratarid" 20. aastapäeva tähistamine. No oli aga ilu ja särtsu!

Muidugi on vallavalitsusel volikogu toel rõõm kohalikku elu koos tegusate külaseltsidega korraldada. Muidugi väärivad kogenud ja usinad kolleegid vallamajas nagu ka OÜ-s Vekso aasta lõpu lähenedes rohkeid tänusõnu!

Jõuluaeg on käes, ühisistumised ja jõulupeod käimas. Küllap jõuluvanal on Surju lastele, nende vanematele ja vanavanematele, kõigile meie inimestele kinke ja kiitust, väheke vitsagi varuks. Eakate elurõõmus pidu on juba peetud. Neil olid, nagu ikka, salmid-laulud hästi selged ja elektrivoolu kadumisest ainult küünalde valgele jäämine lisas, mitte ei kahandanud tantsu ja laulu hoogu.

ILUSAID JÕULE, RÕÕMSAT AASTAVAHETUST, HEAD SAABUVAT AASTAT!