Tähtvere Vallavalitsuse avalikul konkursil jäätmevedaja leidmiseks tegi parima pakkumise Ragn-Sells AS ja sai seeläbi piirkonnas jäätmeveo ainuõiguse kolmeks aastaks. See tähendab, et alates 1. septembrist 2010 kuni 31. augustini 2013 veab segaolmejäätmeid, suurjäätmeid ning vanapaberit ja kartongi Tähtvere vallas asuvatelt füüsilistelt ja juriidilistelt isikutelt üksnes Ragn-Sells. Kuna uus korraldatud jäätmevedu seab kõik jäätmetekitajad võrdsetesse tingimustesse, st kõik kinnisasja omanikud liidetakse automaatselt jäätmeveoga, muutuvad sellest tulenevalt jäätmeveo teenuse hinnad senisest soodsamaks. Soodsama hinnaga teenuse osutamine saavutatakse eelkõige jäätmeveo ringide optimeerimise tulemusel ja just seetõttu tuleb arvestada prügiauto graafikuga ka eraldi lisaveo tellimisel.

Alates 1. septembrist 2010 on kõik jäätmevaldajad liidetud jäätmeveoga automaatselt – kirjaliku lepingu mitte omamine või sõlmimata jätmine ei vabasta kohustusest jäätmeid ainuõigust omavale vedajale üle anda. Sel kuupäeval kaotavad kõikide teiste jäätmevedajatega sõlmitud lepingud automaatselt ülalpool nimetatud jäätmeliikide osas kehtivuse.

Milliste jäätmete vedu KJV hõlmab?

Ragn-Sells alustab jäätmete vedu Tähtvere vallavalitsuse poolt üle antud registri alusel, olenemata sellest, kas jäätmevaldajaga on sõlmitud kirjalik leping või mitte. Kõikidele Tähtvere valla jäätmeregistris olevatele jäätmevaldajatele saadab Ragn-Sells postiga (augustikuu alguses) veograafikud ning eeltäidetud lepingud, mis sisaldavad hetkel teadaolevaid andmeid (kinnistu omanik, objekti- ja postiaadress jm). Eeltäidetud lepingus on pakutud välja segaolmejäätmete käitlemine miinimumpaketi alusel:

Segaolmejäätmed

Tiheasustus (s.t Märja ja Ilmatsalu alevik)
üksikelamu - 140-liitrine konteiner või 50-liitrine kott**, tühjendus vähemalt 1 kord kuus;
suvila - 140-liitrine konteiner või 50-liitrine kott**, tühjendus vähemalt iga 56 päeva tagant;
sotsiaal- või äriruum - 600-liitrine konteiner, tühjendus vähemalt 1 kord kuus;
4 ja enama korteriga kortermaja - jäätmemahuti väikseim maht leitakse lähtuvalt inimeste arvust ja minimaalsest tühjendussagedusest. Minimaalne arvestuslik jäätmeteke on 45-liitrit jäätmeid inimese kohta ühes kuus. Tühjendussagedus vähemalt iga 1-päeva tagant.

Hajaasustus
üksikelamu - 140-liitrine konteiner või 50-liitrine kott**, tühjendus vähemalt 1 kord kvartalis;
suvila - 140-liitrine konteiner või 50-liitrine kott**, tühjendus vähemalt 1 kord kvartalis;
sotsiaal- või äriruum - 600-liitrine konteiner, tühjendus vähemalt 1 kord kuus;
4 ja enama korteriga kortermaja - jäätmemahuti väikseim maht leitakse lähtuvalt inimeste arvust ja minimaalsest tühjendussagedusest. Minimaalne arvestuslik jäätmeteke on 45-liitrit jäätmeid inimese kohta ühes kuus. Tühjendussagedus vähemalt 1 kord kuus.

Paberi ja kartongi jaoks tuleb eraldi konteinerit (vähemalt 600- liitrine) kasutada jäätmetekkekohtades, kus on 8 ja enama korteriga elamu. V.a. kui korterelamus on projektijärgne ahiküte või tahkekütusega katel, kus paber ja kartong põletatakse. Paberi ja kartongi konteineri tühjendus peab toimuma sagedusega, mis väldib mahutite ületäitumise. Tühjendussagedus lepitakse kokku lepingu sõlmimisel. Vanapaberi veo soovijatel palume Ragn-Sells ASga ise ühendust võtta!

Suurjäätmete äravedu toimub vastavalt kliendi ja Ragn-Sellsi vahelisel kokkuleppele. Vastavasisulise kokkuleppe puudumisel viib Ragn-Sells jäätmemahuti ümbrusesse paigaldatud suurjäätmed ära 3 päeva jooksul alates kliendi poolt esitatud tellimust. Maksmine toimub tellitud konteineri tegeliku suuruse järgi (nt kui tellitakse 7m3 konteiner, esitatakse arve 7m3 eest olenemata, kui palju konteineris reaalselt jäätmeid on).

Kui kõik andmed eeltäidetud lepingus on kontrollitud (sh konteineri suurus ja tühjendussagedus), siis palume lisada lepingusse Teie kontaktandmed, isikukoodi ja e-posti aadressi (kui on). Kui Te elate kohas, mis on raskesti leitav või majal/talul puuduvad numbrid/nimesildid vmt, palun saatke meile koos ühe allkirjastatud lepingu eksemplariga ka lühikirjeldus või joonis, kuidas autojuht Teie maja üles leiab, aadressile Sepa 26, Tartu 51013. Palume täita leping edaspidiste vigade vältimiseks loetavalt, soovitavalt trükitähtedega.

Palun võtke Ragn-Sellsiga kindlasti ühendust, kui:
- Teil puudub konteiner ja Te soovite seda laenutada või osta,
- soovite lisaks segaolmejäätmete veole vanapaberi ja kartongi regulaarset äravedu,
- soovite tellida suurjäätmete äravedu,
- Teie jäätmemahuti erineb lisatud veograafikus ja lepingus toodud mahuti suurusest,
- soovite konteinerit lasta tühjendada sagedamini kui lepingus ja veograafikus kirjas,
- Teil on vana tüüpi metallist ratasteta 750-liitrine konteiner,
- soovite kasutada ühiskonteinerit mitme eramu/elamu peale,
- Teile ei ole saadetud esmateavitust koos lepinguga (augusti alguses).

Palun võtke Tähtvere Vallavalitsusega ühendust, kui:
- antud aadressil puudub elu- või äritegevus ja soovite saada vabastust korraldatud jäätmeveost,
- antud aadressil asub suvila, mistõttu soovite hooajalist vedu,
- soovite kasutada ühiskonteinerit mitme eramu/elamu peale.

Kinnistute omanikel on võimalik ka mitme peale kasutada ühist jäätmekogumismahutit, esitades vastavasisulise avalduse Tähtvere Vallavalitsusele või Ragn-Sellsile. Avalduse blanketid on saadaval vallavalitsusest (Järve tee 8, Ilmatsalu alevik, 61401 Tähtvere vald) või valla kodulehelt www.ilmatsalu.ee.

Kui inimesel on vallas mitu kinnistut või elab kortermajas ja käib aeg-ajalt suvilas, on võimalik taotleda nendele kinnistutele ühtset lepingut. Seda eeldusel, et suvilas tekkinud prügi tuuakse kortermaja või eramaja prügikonteinerisse. Sel puhul tuleb täita ühise konteineri kasutamise avaldus. Juhul kui te ei ela või ei tegutse korraldatud jäätmeveopiirkonnas asuval kinnistul ja seetõttu ei teki sel kinnistul jäätmeid, tuleb jäätmeveoga (ajutiseks) mitteliitumiseks taotleda luba kohalikult omavalitsuselt, esitades vastava avalduse. Avaldus peab sisaldama muuhulgas põhjendust mitteliitumise vajaduse kohta. Samuti saab taotleda perioodilist vabastust, kui kasutate oma kinnistut ainult teatud perioodil (nt suviti). Avalduse blanketid on saadaval vallavalitsusest (Järve tee 8, Ilmatsalu alevik, 61401 Tähtvere vald) või valla kodulehelt www.ilmatsalu.ee.

Tule infopäevale!

Selleks, et Tähtvere valla elanikele korraldatud jäätmeveole üleminekut võimalikult mugavaks teha, on lepinguid Ragn-Sellsiga võimalik sõlmida ka Tähtvere vallas kohapeal (kaasa palume võtta isikut tõendav dokument):

12. august kell 09:00-16:00 Tähtvere vallamaja, Ilmatsalu alevik 
17. august kell 09:00-16:00 Aretuse 2, Märja alevik Ilmatsalu alevikus toimuval infopäeval saab kaasa võtta rendi jaoks või välja osta 80- kuni 800-liitriseid konteinereid. Konteinereid on võimalik kätte saada ka Ragn-Sells AS Tartu kontorist (Sepa 26, Tartu, avatud E–R 08–17). Ragn-Sells AS poolt paigaldatakse soovijatele konteinereid kuni 01.11.2010 tasuta, alates 01.11.2010 on teenus tasuline (420.00 eek/tk (26,84 €)).

Ragn-Sells hoolib väga loodusest. On ju keskkond, milles elame, meie endi kätes. Samuti sõltub igaühest meist, millise keskkonna jätame oma lastele ja lastelastele. Võimalusi keskkonda hoida ja kaitsta on mitmeid. Üks, esmapilgul võib-olla väike, kuid tegelikult suur samm, on e-arve kasutamine. Seoses sellega eelistame saata oma klientidele paberarvete asemel e-arveid.

Võida tasuta prügivedu aasta lõpuni! Kõigi Tähtvere valla klientide vahel, kes hakkavad paberarve asemel kasutama e-arvet ja annavad sellest meile teada hiljemalt 1. oktoobriks 2010 loosime aasta lõpuni välja tasuta prügiveo teenuse!

Pea meeles:

- Olmejäätmete mahutisse ei tohi panna ohtlikke jäätmeid, aiaja pargijäätmeid, üle +30˚C kuuma tuhka, vedelaid jäätmeid, käimlajäätmeid, kogumiskaevude setteid, nakkusttekitavaid ja bioloogilisi jäätmeid, erikäitlust vajavaid jäätmeid, jäätmeid, mis võivad kahjustada jäätmekogujaid, prügila töötajaid või jäätmeveovahendeid, ehitus- ja lammutusjäätmeid.
- Jäätmemahuti tehnilise korrasoleku, mahuti desinfitseerimise, õige kasutamise ja mahuti ümbruse korrashoiu tagab mahuti kasutaja.
- Kogumisvahendi kaaned peavad olema suletud.
- Mahutite või värava lukustamise korral peab klient (jäätmevaldaja) kindlustama nende avamise tühjenduspäevaks või tellima vastava lisateenuse Ragn-Sellsilt. Juhul kui jäätmevaldaja ei võimalda vedajale juurdepääsu jäätmemahutile, siis on vedajal õigus rakendada teenustasu tühisõidu eest.

Lisainfot saab Ragn-Sellsi kodulehelt www.ragnsells.ee, samuti epostilt: tartu@ragnsells.ee või klienditeeninduse telefonil 15 155. Ragn-Sellsi postiaadress Tartus on Sepa 26, Tartu 51013.