21. oktoobril olid lastel külas lastekirjanikud Kerttu Soans ja Artur Jurin. Kirjanikud rääkisid oma elust, lugesid ette lõike oma raamatutest ning vastasid laste ohtratele küsimustele. Artur Jurin joonistas lisaks vahvaid pilte, mis tekitasid lastes veel kaua rõõmsat elevust.

Autogramme kirjutati raamatutesse, laste koolipäevikutesse, käte peale ja mujale. Saalitäis lapsi võttis kirjanikud kiiresti omaks. Õhkkond oli väga mõnus. Kirjanike abiga tunnustasime ka raamatukogu külastavaid suuremaid raamatusõpru.

Kindlasti oli lastel — ja miks mitte ka õpetajatel — väga tore kohtuda selliste vahvate lastekirjanike ja nende raamatutegelastega.

„Tuntud inimene raamatukogus” on sündmus, mil kutsutakse ühel päeval aastas raamatukogu tööga tutvuma, raamatute laenutamisel kätt proovima ja lugejatele raamatuid soovitama omakandi tuntud inimesi. 29. oktoobril tutvus raamatukogu tööga lähemalt ja teenindas lugejaid Saue linnapea Orm Valtson. Kiirväljaõpe raamatukogutöös — ja külastajatel oligi võimalus saada veidi teistsuguseid lugemissoovitusi või siis niisama mõtteid vahetada. Meie raamatukogus oli taoline üritus esmakordne, pakkudes elevust nii lugejatele, raamatukogutöötajatele kui ka ametit proovinule.

3. novembril olid Sauel külas kirjanikud Aapo Ilves, Heiki Vilep, Hannes Varblane ja Jüri Kaldmaa.

Soovime teile häid lugemiselamusi ning ootame kõiki raamatusõpru raamatukokku!

“Me elame raamatutele, see on kõige ilusam saatus selles korralagedas ja manduvas maailmas.” — U. Eco „Roosi nimi”.

Meeldetuletuseks!

26. novembrini on Saue Linna Raamatukogus avatud näitus „Kaitseliit 85 aastat Sauel” ja Tallinna Nõmme Noortemaja noorte kunstnike näitus „Suvi Prangli saarel.”