Simmo ja Margus, teie olite meie esimesed õpilaskodu kasvandikud, nn. "katsejänesed", aasta pärast tuli Grete. See katsetus tuli meil teie näol hästi välja, teie olite need õpilased, kes ikka ja jälle näitasite tahet ja soovi lõpetada oma põhikool just meil. Aitäh teile selles eest, sest meile pedagoogidele on see olnud oluline ja andnud usku, et oleme õigel teel.

Nõva Põhikooli lõpetajad 2012:

Grete Kolos, Simmo Meri, Maarjo Nirgi, Elis Saveljev, Margus Soom.

Kõik 9.klassi lõpetajad sooritasid edukalt oma lõpueksamid. Lisaks autasustati Margus Soomi ainealase kiituskirjaga kunstiõpetuses ja arvutiõpetuses, Maarjo Nirgit ainealase kiituskirjaga arvutiõpetuses ja Elis Saveljevit ainealase kiituskirjaga arvutiõpetuses, kunstiõpetuses, kehalises kasvatuses.

Tänukirjad väärisid ka kõik lapsevanemad, endine klassijuhataja Liivi Eevardi ning eduakalt klassi lõpusirgele vedanud õpetaja Marje Hiie, õpilaskodu kasvatajad Ülle Veetõusme ja Irina Vaher.

Õppeaasta 2011/2012 on olnud kooliperele edukas õppetöö, sportlike tulemuste ja projektitegevuste poolest. Saavutasime maakondlikel aineolümpiaadidel hulgaliselt märkimisväärseid tulemusi, kõik õpilased lõpetasid selle õppeaasta kohustused ilma täiendava õppetööta. Koolispordis esindasime edukalt oma kooli maakondlikel võistlustel korvpallis ja individuaalaladel kergejõustikus.

Sügisel viisime koos Tarvasjoe Kooliga lõpule oma NORDPLUS projekti, sedapuhku olime võõrustajateks meie, toredaid ettevõtmisi jagus viide koolipäeva, sealhulgas väljasõidud Haapsallu ja Roostale. Olime tublid ja saime oma väikese kollektiiviga selle vastutusrikka ülesandega suurepäraselt hakkama.

Septembrist novembrini teostasime loodusprojekti „Õpin, avastan ja hoian looduskeskkonda. Imeline Ida-Virumaa - lähemal kui tundub, lahedam kui arvad". Vahvad reisid Ida-Virumaale ja Tallinna jäävad meenutame nüüd juba möödunud kooliaastat. Sellest projektist sai alguse ka meie loodusfotode näituste korraldamise traditsioon, hetkel on koolihallis võimalus saada osa kõikidel soovijatel meie kolmanda fotonäituse parimetest töödest. Sedapuhku otsisime ja püüdsime jäädvustada Kihnu saarel leitud eripärasid.

Kevadel on olnud tore võimalus kogu kooliperel osaleda meie õppeaaasta teises loodusprojektis „Seal väikesel Balti merel üks väikene Kihnu saar....".

Tulevikus, see tähendab sügisel, ootab meid uus loodusprojekt „Kas tunned maad, mis Peipsi rannalt...". Eesmärgiks oleme seadnud õppe- ja kasvatustegevuse mitmekesistamise koolis keskkonna ja loodushariduse valdkonnas. Kindlasti püüame väärtustada ka oma kodupaika, sest sellest saab alguse iga väikese inimese tutvumine maailmaga. Oleme planeerinud peale koolisiseste ettevõtmiste meie kõige väiksematele reisi Silma Õpikotta ja kogu kooliperele õppereisi Peipsi äärde ja Haanjasse.

RMK korraldataval koolilaste metsaviktoriinil paistsid tänavu agarama osavõtu ja heade tulemustega silma just väiksemate maakoolide kasvandikud - nutikamad noored loodushuvilised tulevad teiste hulgas Sadukülast, Nõvalt ja Palamuselt. Seda on küll tore teada ja siinkohal ei saa mainimata jätta õpetaja Liina algatust ja panust.

Projekti „Kaitse end ja aita teist" eesmärgiks on järjepidevalt õpetada noortele eluks vajalikke ohutusalaseid teadmisi, kuidas ohtusid ette näha ning kuidas hakkama saada erinevates hädaolukordades. „Kaitse end ja aita teist" raames korraldati ka seekord kahepäevane telklaager, kus võistlusmängus saavutasime 21 kooliarvestuses 2. koha. Selles toredas projektitegevuses on meie tubliks ankruks õpetaja Laine.

30. mail olid meie vallavanema hr. Aldo Tamme vastuvõtule kutsutud 2011/2012 õppeaasta edukamad õpilased, õpetajad ja lapsevanemad.