Siiski ei piirdu valla tegevus noortega üksnes noortekeskuste või mänguväljakute rajamisel. Sügisest ootab liitujaid noorte tehnikaring, mida korraldab Igor Roosmaa eestvõttel MTÜ Väätsa kultuurija spordiklubi Sid. Tore, et MTÜ Sid on leidnud oma projektile toetust juba kolmes kohaliku omaalgatuse programmi voorus ning saanud varustada tehnikaringi ruumi autotõstuki ja korralike väravatega. Peatselt hakkab töökoda kütma spetsiaalne puhur.

Inseneeriahuvilistel Väätsa noortel on võimalus end arendada robootikaringis, mis on õpetaja Urmas Mäenurme eestvõttel tegevust põhikoolist välja, lausa lasteaeda laiendanud. Võimaluse selleks on andnud nutilabori projekt, millest saime tihedas konkurentsis (üle riigi valiti välja vaid 20 projekti!) toetust, et hankida arvuteid, robotikomplekte ja tarkvara. Inseneeria ja tehnoloogia on valdkonnad, mida loodame Väätsa põhikoolis ka edaspidi erineval moel arendada. Tegevusetuse üle ei tohiks kurta ka täiskasvanud, sest neile pakub uue võimalusena tegevust kunstiring, mille eestvõtjaks Ursula Aavasalu, köögiklubi ja ka naiste jalgpallitrennid Taavi Partsi käe all. Loomulikult jätkuvad ka tavapärased ringid-trennid-tantsud, olge aga tublid osa võtma!

Muudest uudistest esiteks rahvamajast. Hea meel on, et läbirääkimised AS-iga Väätsa Agro rahvamaja hoone saatuse üle on jõudmas lõpule. Nii sai vallavolikogu võtta eelmisel istungil vastu otsuse osta rahvamaja koos kinnistuga vallale. Rahvamaja ostutehing on vaid esimene samm, et maja taas elama panna. Hoone omandamisega saame hakata sinna investeerima ja mõtlema projektiraha kaasamisele. Esimese asjana peame saama suure saali aknad sooja pidama, sest õue kütmiseks meil raha ei ole.

Teine positiivne uudis ongi seotud kütmisega. Kõik, kes alevikus katlamajast mööda käinud, näevad hoogsat ehitustegevust. KIKi toetusega on OÜ Väätsa Soojus ehitamas uut, puiduhakkel töötavat katlamaja. Kui kõik läheb plaanipäraselt, saame puidusooja veel sel hooajal tarvitada. Tavalisele soojatarbijale tähendab see kindlust, et me ei osale enam põlevkiviõli hinnarallis ja saame tulevikuski pakkuda toasooja tänase hinnaga (mis naabrite juures toimunud hinnatõusu kontekstis juba isegi odavapoolne) või isegi natuke odavamalt.

Kolmandaks torutöödest. Ammu plaanitud vee- ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimine on jõudnud etappi, mil ehitaja leidmiseks on hange läbi viidud. Kuus pakkujat pole väike konkurents, ent ometi ei ole me siiani ehituslepingut sõlmida saanud, sest kõik pakkumised ületasid planeeritud maksumuse olulisel määral.

Tänaseks oleme veel kord ehitusmahud üle vaadanud ja saanud ka pakkujatelt nõusoleku mahtusid vähendada. Samas on hanke tulemusena kujunenud maksumus ka kärbitult endiselt rohkem, kui esialgselt planeeritud. Seega peame enne ehituslepingu sõlmimist küsima KIKilt lisaraha, ühtlasi ka olema valmis omaosalust suurendama.

Heade arengute korral saame aga odavaima pakkumise teinud Paide MEKiga lepingu sõlmida ning ehitusega pihta hakata.

Novembri algul täitus allakirjutanul kolmas tegevusaasta vallavanemana. Tänan kõiki koostööpartnereid ja vallakodanikke, kellega oleme selle aja vältel jaganud nii meeldivaid elamusi ja saavutusi, kui ka lahendanud keerulisi probleeme.