Lisaks korraldasime ettevõtmise käigus eksponaatide käivitamisvõistluse, kus võistkonnad üritasid käivitada maksimaalse arvu ekspositsioonis olevaid sõidukeid. Põnevaks kujunes ka võistlus viieks minutiks käivitatud maksimaalse arvu mootorite peale. Seda ettevõtmist nimetasime müratalguteks. Märksa tähtsamaks ürituse osaks aga peame Ohutusinstallatsiooni avamist, millega soovime kaasa aidata liiklus- ja tuleohutusalasele selgitus- ning ennetustööle. Installatsioon jääb püsiekspositsiooni ja sellega on võimalik tutvuda varjupaiga tagumiste väravate juures Raudtee tänaval. Teisegi turvalisuse tagamise esitlusega tulime rahva ette sama ürituse raames. Nimelt valmis meie tuletõrje ennetustööautole Ennetuse Eedi ka haagis, mis kannab nime Ennetuse 2. Demonstreerisime, mis juhtub, kui põlevale pannile visata kasvõi väike kulbitäis vett - vaatepilt jahmatas paljusid. Õhtul nagu ikka oli simman koos kõige sinna juurde kuuluvaga. Järgmisel päeval toimus traditsiooniline Järva-Jaani taidlejate suvekontsert varjupaiga laululaval, politsei ja pääste infotelgid, väike vanavara laat.

Koos tantsurühma Taveri ja Järva-Jaani - Koeru puhkpilliorkestriga käisime esinemas Soomes, Kokkola sõprusvallas ja segakooriga Peterburis sõprussidemeid sõlmimas. Seltsi esindus külastas Lätimaa turismiobjekte.

Kohaliku näitetrupi poolt lavastatud vabaõhuetenduse „Siin me oleme" tarbeks korrastasime kolm eksponaati, sõiduautod Zaporožets ja Volga ning autobussi Ikarus. Järva-Jaani - Koeru ja Kareda valda tutvustavas reklaamklipis Looduskaar osalesime vana villisega Gaz 67. Võõrustasime Nukuteatrit varjupaiga laululaval, kus nad etendasid Naksitralle. Vast selle aasta üheks suuremaks sündmuseks võime pidada meie kinomeeste osalemist mitmetes vabariigi ettevõtmistes, mis pühendatud Eesti filmi 100. aastapäevale. Meie kinomuuseumi seinal avati suurejooneline pannoo „100 sajandi võttepaika", kus ära tähistatud ka meie vallas filmitud linateosed. Mitmed instantsid said meie kinomuuseumist näituste korraldamiseks eksponaate. Käesoleval ajal on näitused väljas veel Eesti Ajaloomuuseumis ja Viljandi Linnamuuseumis. Suurimat rõõmu pakub aga Tallinna kino „Kosmos" poolt meile annetatud 70 mm laiuse filmilindiga kinoprojektor. Need inimesed, kes 1960-aastate lõpul käisid Kosmoses "Helisevat muusikat" vaatamas, võivad nüüd tulla kinomuuseumi vaatama aparaati, millega tol ajal seda linateost näidati!

Meile oli suureks auks, kui kutsuti esinema Tallinna Tuletõrjeühingu 150 aastapäevale. Üritus viidi läbi Tallinnas Admiraliteedi basseinis ja klubis Venus. Hea koostöö märgiks autasustati meie seltsi liikmeid Vello Virksi, Vello Kolnest, Janar Kärnerit, Maarika Mändlat, Ülle Vaasi ja Eva Arusalu Tallinna Tuletõrjeühingu juubelimedaliga. Võtsime järjekordselt osa  esinduse ja ühe eksponaadiga Paunvere väljanäitusest. Kuna varjupaik on avatud aastaringselt päikesetõusust  päikeseloojanguni ning alati väravas giid külastajaid vastu ei võta, siis pole meil ka otsest ülevaadet, kes meil külas käivad. Küll aga oleme sel aastal kohtunud külalistega Hiinast,USA-st, Moldovast, Saksamaalt, Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt. Jätkuvalt teeme laialdast koostööd - Päästeliiduga, Vanatehnikaklubide Liiduga, Põhja-Eesti Turismiga, Järvamaa Giididega, Eesti Naabrivalve Ühinguga, Järva-Jaani Muuseumiga, algamas koostöö Türi-Tamsalu Matkatee ja Piibe maantee Arendusega. Seltsi eestvõttel ja juhendamisel alustas tööd Järva-Jaani  päästeala noortering. Heameelt tegi, et meid esitati Eesti Päevalehe konkursi Eesti ime nominendiks. Politsei- ja Piirivalveameti Lääne prefektuur  andis meile hea koostöö märgiks tänukirja. Meedias kajastati meie ettevõtmisi ETV-s, Kanal 2 Reporteris, Raadio Kukus, Kuma Raadios, Eesti Päevalehes, Maalehes ja Järva Teatajas.

Nagu hea Jaani Teataja lugeja aru saab, oleme lõppeval aastal teinud palju koostööd, meil on väga palju heatahtlikke abilisi, toetajaid ja meie tegemistele kaasaelajaid. Üritasin kokku lugeda. Kui arv muutus juba kolmekohaliseks, tekkis hirm, et keegi võib nimelise tänamise puhul kogemata märkimata jääda ja otsustasin seekord kollektiivse tänamise kasuks: OLGE TE KÕIK TUHANDEST TÄNATUD!

PS: loodan väga, et te pole minu poolt eelmises Jaani Teatajas avaldatud üleskutset unustanud osavõtu kohta järgmise aasta suurüritusest Ehitatud Eestis 2013, mis toimub 3-4.augustil, millise korraldamisega üritame pääseda Guinessi rekordite raamatusse. Jooksvat ja pidevalt uuenevat teavet saate lugeda: varjupaik.jjts.ee