Tervitussõnad ütles maakonna Rahvakultuuri keskuse spetsialist Külliki Aasa, kes omalt poolt soovis, et laulupäev võiks muutuda iga aastaseks traditsiooniks.

Tema mõtet toetas ka Roosna- Alliku vallavanem Peeter Saldre. Iga kollektiiv laulis kontserdi esimeses pooles oma repertuaarist kaks laulu.

Särtsu ja lusti esinemistes jätkus ning nii mõnigi kord võis saali poolt kuulda hoogsat kaasaelamist ja laulmist kokkutulnud laulurahva poolt. Seoses kultuuripärandi aastaga oli päeva teine pool pühendatud rahvalauludele, kus tulid esitamisele nii vanemad kui ka uuemad rahvalaulud.

Laulupäeva lõpul kõlas Andris Avamere kitarrimängu saatel ühislaul Kungla rahvas. Mälestuseks I laulupäevast sai iga lauluansambel raamitud tänukirja, voldiku osalejate fotodega ja rinnamärgid.

Iga kollektiiv laulis kontserdi esimeses pooles oma repertuaarist kaks laulu. Särtsu ja lusti esinemistes jätkus ning nii mõnigi kord võis saali poolt kuulda hoogsat kaasaelamist ja -laulmist. Seoses kultuuripärandi aastaga oli päeva teine pool pühendatud rahvalauludele, kus tulid esitamisele nii vanemad kui ka uuemad rahvalaulud. Laulupäeva lõpul kõlas Andris Avamere kitarrimängu saatel ühislaul Kungla rahvas.

Mälestuseks I laulupäevast sai iga lauluansambel raamitud tänukirja, voldiku osalejate fotodega ja rinnamärgid. Igal lauluansamblil oli jutustada oma lugu, miks kunagi kokku tuldi ja aastateks kokku laulma jäädi. Kohale tulnud ansamblitest oli kõige kauem koos käinud aastast 1976 Paidest pärit Ansambel 54, Olaf Lääne juhtimisel. Kõige uuemad tulijad meie oma rahvamaja lauluansambel Allikas. Ühisel laulupäeval osalesid veel Jaanilill Koigist, Avaja ja Naized Türilt, OMA LUGU Järvamaalt, Meelespea Sargverest, JÄRVA- JAANI MEHED Järva- Jaanist, Leeloning Slavjanuška Paidest, Hämariku lauluring Roosna- Allikult, Ristikhein Väätsalt ja Paide valla ansambel.

Suur tänu kõikidele juhendajatele, kes laulud selgeks õpetasid ja esinemisküpseks vormisid. Samuti oleme südamest tänulikud veel kõikidele osalejatele, toetajatele ja abilistele. Laulupäeva toetasid: Roosna- Alliku Vallavalitsus, Rahvakultuuri Keskus, FIE Kuido Paimla. Päeva filmis ja pildistas Kalle Kalvik ning juhtis Kristel Orav.

Lauljate ja juhendajatega päeva jooksul juttu vestes jäi kõlama soov, et laulupäev peaks muutuma traditsiooniks ja jääma võistlusvabaks, sest ,,Me armastame laulda üheskoos!''