Äriideede konkurss korraldati Järvamaa noortele eesmärgiga tekitada noorte seas huvi Järvamaa majanduse arenguperspektiivide vastu, ärgitada noortes loovust ja ettevõtlikkust ning tahtmist ja julgust tegutseda tulevikus ettevõtjana. Äriideede konkurss on üks osa noorte ettevõtlusprogrammis „Ettevõtlikuks nooreks Järvamaal".

Järvamaa noorte äriideede konkursi parimad kuulutati välja täna Paide kultuurikeskuses toimunud Järvamaa karjäärimessikesel „Lingid Tulevikku" . Konkursist võttis osa 28 õpilast, 9 ideega Türilt, Paidest ja Albust.

Esimese koha pälvis Paide Gümnaasiumi õpilasfirma Lusmägi (www.lusmagi.eu), kes toodab plektroneid - näppekeelpillide (kõige sagedamini kitarri, kuid näiteks ka kandle) keelte tõmbamiseks. Tegu on abivahendiga, mis abistab kitarristi kitarri mängimisel. Müüdava toote sihtgrupiks on muusikasõbrad üle Eesti. „Meie müüdava toote hind on võrreldes teiste plektronite tootjate ja edasimüüjatega soodsam ning samas suudame pakkuda sama kvaliteeti, mida pakuvad suurfirmad. Oleme Eesti turgu jälginud ning huvi plektronite vastu on suur," väidab õpilasfirma Lusmägi.
Võitjatele korraldatakse ärilõuna koos Järvamaa ettevõtjatega.

Foto: www.jarva.ee

Teise koha vääriliseks tunnistati minifirma Kuldsed käed Türi Põhikoolist, kes tegelesid patside punumisega.

Kolmanda kohaga tunnustati Paide Gümnaasiumi meeskonda Jalgrattalaenutajad, kelle idee on tuua Mäo - Paide -Türi vahelistele aladele jalgrattalaenutus, et inimesed saaksid Mäo reisiterminalist hõlpsasti mööda kergliiklusteed rattaga koju sõita.

Programmi tegevusi toetab Järvamaa Omavalitsuste Liit, Järva Maavalitsus ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.