Lasteaiaõpetajatest sai Aasta Õpetajaks lasteaias Rohutirts töötav Pille Kibal ja huvikoolide õpetajatest Jõgeva muusikakooli tantsuõpetaja Ave Lääne.

36-aastase staažiga pedagoog Astra Pern märkis, et  tunnustuse jõudmine nii Jõgeva Gümnaasiumisse kui ka Jõgeva Ühisgümnasiumisse on õiglane ja rõõmu valmistav: "Mõlemad koolid on postiivse tähelepanu osutamise auga välja teeninud," arvas ta. Imbi Sildnik pidas Aasta Õpetaja nimetamist kahest gümnaasiumist väärikaks punktipanemiseks senisele koolikorraldusele Jõgeval, kus tuleva aasta sügisest avatakse põhikool ja riigigümnaasium. "Loodan, et kodulinna jääb püsima hea hariduskeskkond töökate ja nutikate õpilastega ning töösse pühendud  pedagoogidega. Mõistagi tuleb harjuda muudatustega. Näiteks praeguseni sai õpilane soovi korral ühest gümnaasiumist teise minna. Edaspidi hakkavad kõik esimese kuni üheksanda klassi lapsed õppima samas põhikoolis."

Astra Pern on ise Valga I keskkooli ja Imbi Sildnik Rakvere I keskkooli vilistlane. Mõlemas koolis õpetati ka pedagoogilisi valikaineid. Perni paelub matemaatika õpetamises kõige enam konkreetsus ja täpsus. "Tunnen, et  need omadused on ka minus kui isiksuses ja püüan neid arendada õpilastes," lisas ta.

Imbi Sildnik keskendub õpealajuhataja tööle: tema eestvedamisel valmivad õppekavad, hindamisjuhendid ja kooli sisekorra reeglid. Saksa keele tunde ta praegu ei anna. "Õpilastega püüan aga piisavalt palju suhelda. Pean oluliseks võimetekohast arengut, kella ja kalendri tundmist ja üldse distsipliini austamist".

Lasteaiapedagoogidest pälvis aunimetuse Jõgeva Aasta Õpetaja lasteaed Rohutirts õpetaja Pille Kibal, kes osaleb oma rühma laste, lastevanemate ja töötajatega MTÜ Lastekaitse Liidu projektis "Kiusamisest vaba lasteaed".

"Rohutirts on Jõgevamaal esimene lasteaed, kus asuti tegelema projektiga Kiusamisest Vabaks pidades silmas nii vaimset kui ka füüsilist poolt. Tahame, et lapsedki lasteaiakaaslaste kiusamist märgates sekkuma hakkaksid, kas siis õpetajale teada andes või ise kiusajat sõnaliselt korrale kutsudes."

Pille Kibal töötab lasetaiaõpetajana 1988. aastast. "Läksin oma ema Leili jälgedes. Käsin tal Pärnumaal Koonga lasteaias abiks ja otsustasin ka ise sama ala Tallinna Pedagoogilissea Instituudis õppida. Ema on tänaseni lasteaiaõpetaja ja me vahetame sageli kogemusi."

Huvikoolide arvestuses sai Aasta Õpetajaks Jõgeva muusikakooli tantsuõpetaja Ave Lääne, kelle juhendamisel tantsivad lapsed alates kuuendast eluaastast. "Need on tüdrukud. Poisse pole kahjuks tantsurühmadesse tulnud, kuigi nad on oodatud. Viljandi Kultuuriakadeemias tantsukunsti eriala lõpeanud Ave arvas, et Aasta Õpetajaks kuulutamisega kaasnenud emotsioone võiks võrrelda tantsuga "Rõõmusõõr", mis valmis peagi toimuvaks Uute tantsude konkursiks."

"Tantsude õpetamisel on kõige olulisem huvi tekitada, arvestada õpilaste soove ning eripära. Iga hooaeg algabki meil selleteemalise aruteluga, kus selgitame välja vastastikused ootused," ütles Lääne, kes on ise Jõgeval sündinud ja kasvanud. Tänavu aprillis toimunud IX Vabariiklikul naisrühmade võistutantsimisel oli ta üks žürii liikmetest. Suvisel Jõgevamaa tanstupeol "Meid ühendavad sillad" kuulus Ave Lääne lasvastustoimkonda. Ühtlasi esitati tema tantsu  "Piimanaised heinapõllul".

Praegu pühendub Ave Lääne ennekõike pisitütre kasvatamisele, kuid pole ka tantsuõpetamist päriselt kõrvale jätnud.

"Heade pedagoogide hulgast parimaid on olnud alati raske välja valida. Nii tulid ka tänavused otsused pärast põhjalikku mõtlemist. Aunimetuse andmine kahele üldhariduskooli õpetajale oli aga meie üksmeelne otsus. Linnavalitsus kiitis heaks mõtte Aasta Õpetajatele rahaline preemia anda," ütles tunnustuste jagamisega tegelenud komisjoni esimees Jõgeva abilinnapea Mihkel Kübar.   Komisjoni kuulusid ka Jõgeva Linna Aasta Õpetajad 2011: Maimu Valdmann Jõgeva Gümnaasiumist, Tiia Veski lasteaiast Rohutirts ja Elita Järvela Jõgeva kunstikoolist, Jõgeva linnavalitsuse hariduse peaspetsialist Helle Kajaste, linnavolikogu esimees Meelis Pauklin, volikogu liige Mai Treial ja volikogu kantselei ülem Jaan Järv . 

"Õpetaja jaoks on ühed tähtsamad omadused vastutustunne ja avar silmaring, mis peab ulatuma üle Hiina müüri ja kaugete meredeni," ütles Jõgeva kultuurikeskuses toimunud tunnustamisõhtul pedagoogidele tänusõnu lausunud Jõgeva linnapea Kalmer Lain. "Elu suurim kingitus on teha seda, mis on tegemist väärt," tsiteeris omavalitsusjuht 20. sajandi alguse Ameerika Ühendriikide  presidentiTheodore Roosevelti.

Maakonnakeskuse õpetajaid tervitanud maavanem Viktor Svjatõšev märkis, et õpetajatöösse on koondatud väga palju erinevaid tahke: tegemised ja unistused rõõm ja vahel ka nukrus, elutarkus ja entusiasm.

Tunnustamisõhtu kultuuriprogrammi siustasid muusikud Jaanus Nõgisto ja Jaak Tuksam ning mitmekülgne loomeinimene Vladislav Koržets.