AS Valmeco juht Rein Mõts avaldas arvamust, et uus ülesõidukoht tasuks ehitada Puiestee tänava otsa, kus paikneb kunagine kaalumaja.

"Üle-raudtee-linnaosas paiknevad mitmed Jõgeva ettevõtted, mistõttu sõitmist on sinna palju nii firmade töötajatel kui ka klientidel. Praegu viadukti ületades tuleb selleks edasi-tagasi sõites teha viie kilomeetri pikkune ring. Alternatiivse ülesõidukoha ehitamine on küll keeruline ja kulukas, kuid hea tahtmise puhul on õnnestunud mõndagi algul võimatuna tunduvat korda saata. Ülesõidu ehitamise ideed tutvustavad dokumendid on teadaolevalt saadetud ka Eesti Raudteele," märkis ta.

Ülesõidukoha ehitamist pidasid ajalikuks mõtteks ka osaühingu Juta & Kaido juhataja Kaido Lehtla ning teisedki firmajuhid. Kaido Lehtla arvates tasuks jätkuvalt edasi arendada ka Jõgevale jääspordialade keskuse rajamise ideed, kusjuures sellesse kompleksi tasuks luua treenimis- ja võistlemisvõimalused ka invasportlastele.

"Omavalitsuse esindajad ja ettevõtjad võiksid edaspidi koos arutada sedagi, kuidas avada Jõgeval hotell ja toitlustuskoht, kuhu võiks tulla kogu perega alates varastest hommikutundidest kuni õhtuni tervislikku sööki ja jooki maitsma ja kultuurselt aega veetma," lisas Lehtla. "Kindlasti leidub ka tööinimesi, kes sooviksid juba näiteks kella seitsme ajal süüa hommikueinet mõnes toitlustusettevõttes," ütles Lehtla.  

Jõgeva linnajuhte esindasid mõttevahetusel ettevõtjatega linnavolikogu esimees Mai Treial, volikogu aseesimees Peep Põdder linnapea Mihkel Kübar ja abilinnapea Aare Olgo ning linnavalitsuse ametnikud.

"Meeldiv, et firmajuhid leidsid vaatamata tihedale töögraafikule aega ümarlauda tulla. Kõik nõupidamisel tehtud ettepanekud on huvitavad ja väärivad läbiarutamist," märkis Aare Olgo.

"Hea, et kohtumisel osales mitmeid staažikaid ettevõtjad, kelle sõnal on kindlasti kaalu linna arendamisel. Samuti on rõõm tõdeda noorema põlvkonna majandusinimeste kaasalöömist kohaliku elu edendamisel," lausus Mai Treial, kelle arvates võiksid omavalitsustegelaste ja firmajuhtide nõupidamised muutuda regulaarseks.

"Omavalitsustegelaste ja majandusinimeste kohtumised on väga vajalikud üksteise tundmaõppimiseks, diskuteerimiseks, ideede genereerimiseks probleemidele lahenduste otsimisel," ütles mõttevahetusel osalenud sihtasutuse Jõgevamaa Arendus ja Ettevõtluskeskuse juhataja Tiit Urva.

Turismiettevõtlusealaste kogemuste saamiseks käisid  Jõgeva ettevõtjad ja omavalitsustegelased tutvumas ka Äksis asuva Jääaja Keskusega. Seal kohtuti ka Tartu vallavanema ja Tartumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimehe Aivar Soobiga, kes avaldas arvamust, et  omavalitsustöötajate ja ettevõtjate ühisüritused peaksid toimuma igas piirkonnas.

"Tean, et Jõgeva linnajuhid on püüdnud kohalike firmajuhtidega alati koostööd teha. Aare Olgoga arutasime ettevõtlusteemasid ka ajal, mil ta töötas Laeva vallavanemana," ütles Soop.