Geopargi idee eestvedaja on Tartu vallavanem Aivar Soop. Tema sõnul tuleb tööle hakata ning kõik võimalused läbi kaaluda. "Lõpliku otsuseni me enne kevadet või sügist ei jõua."  Soop palus kõikidel omavalitsusjuhtidel hoolikalt läbi mõelda, mis nende territooriumil laiemat tutvustamist vääriks. Üks inimene peaks tema sõnul hakkama seda kokku panema. "Kui geoparki juba konkreetselt inimestele tutvustada, peaks olema selge, mida me tegelikult teha tahame."

Jõgeva linnapea Aare Olgo sõnul tuleks geopargi loomist arutada ka Jõgevamaa Omavalitsuste Liidus. "Minu hinnangul peaksid kõik meie omavalitsused kaasa lööma, kui keegi välja jääb, siis ei tööta park nii hästi," nentis ta.

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Aivar Kokk märkis, et geopargi rajajatel peaks hiljemalt augustikuuks olema selge, mida nad tegelikult tahavad. "Praegu tuleb tegutseda, ühe mittetulundusühingu asutamine ei tohiks olla väga keeruline ega nõuda palju raha. Meil on selles piirkonnas väga palju, mida näidata. Meie looduslikku omapära arvestades on geopark üks võimalusi."

Loe pikemalt
.