"Viadukt  ja raudtee jagavad Jõgeva linna kaheks. Teisele poole raudteed jäävasse osasse autoga jõudmiseks on vaja tõeliselt pikk ring sõita. Uue ülesõidu ehitamine on ülioluline küsimus nii linnaelanike kui ka kõigi piirkonnas tegutsevate ettevõtjate jaoks. Hea on  tõdeda, Jõgeva linnavalitsus otsib koostöös Eesti Raudteega võimalusi olukorra lahendamiseks. Loodetavasti  jõutakse peagi ka tulemusteni. Olen valmis kaasa aitama koostöö arendamisele asutuste ja firmadega, kellest sõltub kavatasuse teoks tegemine," ütles Jüri Ratas.

"Nõupidamisel Jõgeva linnajuhtidega keskendusime lähema nelja aasta plaanidele ja eesmärkidele, millest eriliselt oluliseks tuleb pidada Jõgeva põhikooli renoveerimist ja pensionäride päevakeskuse rajamist. SA Jõgeva haigla juhataja Peep Põdderiga arutasime ka haigla rolli ja edaspidist arengut," lausus Ratas

"Jüri Ratase seisukohad Jõgeva arengu hetkeseisust ja tulevikuväljavaadetest vastavad linnas loodud Eesti Keskerakonna ja Eesti Reformierakonna koalitsiooni eesmärkidele. Usume, et oma kogemuste ja avara suhtlemisringkonna tõttu on tal võimalused ka Jõgeva käekäigule kaasa aidata," ütles Jõgeva linnapea Aare Olgo.

Riigikogu aseesimees külastas Jõgeval ka aktsiaseltsi Valmeco. "Valdav osa selle 1991. aastal rajatud ettevõtte toodangust eksporditakse teistesse Euroopa riikidesse, mis näitab, et ettevõttel on läbimõeldud ja jätkusuutlik müügistrateegia. Valmeco AS on kahtlemata heaks eeskujuks välisturgudele sisenemisel ning välisklientide leidmisel. Oma toodangut edukalt välismaale eksportivad ettevõtted on üliolulised kogu Eesti riigi ning meie majanduse seisukohalt," lausus ta.  

Ülevaate Põltsamaal tehtust ja kavandatavast andisid Jüri Ratasele linnavolikogu esimees Andres Vään ja mõtteerksamad ja tegusamad inimesed erinevatest eluvaldkondadest.