Jõgeva linnapea Aare Olgo põimis oma sõnavõttu äsjase juhtumi, kus abi otsis vigastatud koera leidnud noor naine.

"Jõgevamaa juhtiv veterinaartöötaja Harles Kaup andis oma kodus koerakesele ajutist öömaja. Ablinnapea Ants Prii levitas teadet koos koera pildiga facebookis. Et omanikud endast märku ei andnud, tellisime Rakvere loomade varjupaigast koerale auto järele. Õnneks märkasid omanikud õigel ajal teadet ja tulid oma lemmiklooma otsima. Rakverest välja sõitnud auto pöördus poole tee pealt tagasi. Mul polnud kaua aega nii hea meel olnud. Mõistsin, et muidugi oli selle loo õnnelik lõpp eelkõige vajalik sellele koerakesele ja tema omanikele, aga mitte vähem ka mulle ja kõigile meile, kes me tol õhtul temaga juhuslikult kokku puutusime. Rahulikku ja hoolivat jõuluaega teile kõigile, teie lähedastele ja samuti sellele väikesele koerakesele, kes oma kodu taas leidis ja sellel noorele naisterahvale, kes ta leidis ja loomakesest hoolis," lasusus Olgo.

Jõgeva linnapea, linnavolikogu esimees Kalmer Lain ja Riigikogu esimees Ene Ergma süütasid pidulikul sündmusel ka kolmanda advendiküünla.

Koosolijate poole pöördunud Jõgevamaalt ja Tartumaalt Riigikogusse valitud Marika Tuus-Laul soovis rahu südamesse ja hinge, tasakaalu mõtetesse ja tegudesse, tervist, valgust ja armastust. "Süüdake küünal teise inimese südames," lausus ta.

Üle-eestilise jõulurahu välja kuulutamise päeva olid sisustamas Jõgevalt võrsunud tuntud loomeinimesed. Küünlavalguse säras oleva Jõgeva kultuurikeskuse ees laulis näitlejanna Hele Kõrve.  Mõttevahetust, milles räägiti erinevatest üldinimlikest väärtustest, juhis aga telesaatejuht ja ühiskonnategelane Diana Lorents.