Ajalooline on ka see, et uus hoone valmib arhitektuurikonkursi võitnud töö alusel ja seda vana hoone asemele.

Tõnnis lubas, et AS YIT Ehitus alustab esmaseid töid viivitamatult juba saabuval nädalal ning et ehitajad on indu täis. Tõnnise sõnul on uue hoone ehitamine ka tunduvalt meeldivam ja ehitaja jaoks lihtsam töö, kui vana renoveerimine, mis peaks tähendama ka vähem ootamatuid negatiivseid üllatusi ehituse käigus ning sellest tulenevalt kindlamat ehituse lõputähtaega. Samas sõltub Tõnnise sõnul palju ka talvistest ilmadest, kuna suurte külmakraadidega ehitada ei saa.

AS YIT Ehitus kuulutati lasteaia ehitamise riigihanke võitjaks seejärel, kui selgus, et madalaima pakkumise ühispakkumisena teinud Triaad Grupi ja Arco Ehituse OÜ pakkumine ei vastanud enam hanke nõuetele, kuna Arco Ehitusel oli tekkinud maksuvõlg. Jõgeva linnapea Kalmer Laini sõnul on hanke võitja AS YIT Ehitus usaldusväärne ja kindel partner, kellel ka varasem lasteaedade ehitamise kogemus olemas.

Jõgeva Lasteaed Karikakar uus hoone läheb maksma 2,33 mln eurot ning peab valmima 31.07.2013.a. Ehitust toetab Euroopa Liit struktuurfondide vahenditest, Keskkonna Investeeringute Keskus ja Jõgeva linn.