"See ühendus korraldab tuleval aastal Tartus naisrühmade võistutantsimise, kus esmakordselt osalevad ka neidude rühmad. 2014 novembris toimub aga Jõgeval uute naistetantsude konkurss. Järjepidevalt kestavad ka ettevalmistused II Eesti Naiste Tantsupeoks, mis saab teoks samuti Jõgeval,

Rütter on pälvinud ka Ullo Toomi nimelise stipendiumi, aunimetuse Jõgevamaa Kultuuripärl ning valitud alates käesolevast aastast Jõgeva linna aukodanikuks.

2013. aasta tõi Airi Rütterile rohkesti tööd ja tegemist ka seoses Jõgeva linna 75. aastapäeva tähistamisega. Nii andis ta oma panuse selleks, et õnnestuksid linna juubelirongkäik, sadade inimeste osavõtmisel toimunud pikalauapidu, rahvatanstijate poolt kohvi ja suupistete pakkumine Piibe maanteel sõitvatele autojuhtidele ja muudki ettevõtmised. Kuremaal oli Airi Rütter üks eestvedajaid Jõgevamaa öötantsupeo korraldamisel.

Jõgeva Kultuurikeskuse pikaajalisel juhtimisel andis Airi Rütter tänavu sügisel teatepulga üle noorema põlvkonna esindajale Ainar Ojasaarele.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja SA Jõgevamaa Arendus ja Ettevõtluskeskuse  kodanikeühenduste konsultant Kersti Kurvits kuulutasid Airi Rütteri Jõgevamaa Aasta Kodanikuks Kuremaa lossis toimunud Jõgevamaa Kodanikeühenduste konverentsil  "MTÜ ja Meedia.". Tervislikel põhjustel ei saanud Airi Rütter ise tunnustamisel osaleda, kuid oli edasi saatnud tänusõnad tunnustustajatele ja tervitused kõigile koosolijatele.

Kodanikeühenduste konverentsil tunnustuse pälvinud jõgevamaalsed saavad juba kolmandat aastat kingituseks kunstnike Sülli Reet Vaino ja Eliko Kajaki valmistatud keraamilise taiese. "Taise kuju on igal aastal sama, värvus aga erinev," lasus Kersti Kurvits.