"Peokavas mängib siduvat rolli perekond, kes koosneb Isast, Emast ja neljast tütrest. Tütardena-õdedena on mõeldud juubelini jõudnud kultuurikollektiive, sest Folklooriseltsi Jõgevahe Pere kuulub kaks naisrühma," rääkis Airi Rütter.

Rütter märkis, et Öötantsupeol esineb 25 tantsurühma erinevatest liikidest. "Kaasa teevad ka segarühmade mehed ja repertaaris on kolm meestetantsu. Muusikalist meeleolu loovad neli rahvamuusika kollektiivi, kelle seas on ka Tempora Mores folklooriseltsist Jõgevahe Pere. "

"Vaatamata suvekuudele, kus inimesed on hõivatud mitmete tegemistega, otsustas Öötantsupeole tulla üllatavalt palju kultuuritegijaid. Mõte peo korraldamiseks Kuremaal tekkis möödunud aastal, kui samas looduskaunis ja kultuurihõngulises paigas tähistati Jõgeva valla 145.  aastapäeva.  Tantsimiseks jääb Kuremaa park küll mõneti kitsaks, kuid püüame ruumi ratsionaalselt kasutada ja loodame, et kõik laabub ja rõõmus ja hingekostutav peomeeleolu tekkib nii esinejatel kui ka publikul," lasus Airi Rütter.

Koos Airi Rütteriga on Öötantsupeo lavastajaks ka Maimu Karv, üldjuhtideks aga teenekad tantsurühmade juhendajad Piret Pruus, Virve Muser, Marika Järvet ja Sirje Kiis.

Jõgevamaa Öötantsupeo logoks on kaheksakand, mille kujundas Põltsamaa naisrühma Uhka liige Katrin Koitla. "Kaheksakand oli muitsete eestlaste uskumuste kohaselt kodu kaitsmise sümbol. Meie peo stsernaariumis avaneb ta aga ka sõnajalaõiena, " rääkis Rütter 

Jõgevamaa Öötantsupidu kestab keskööni ja peo lõpukõne peab Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.