Viimane konflikt Železnjaki ja vallajuhtide vahel oli seotud sellega, et ehitusspetsialist keeldus väljastamast ehitusluba torustiku ümbertõstmiseks tulevase vabaajakeskuse ehituskrundil, kuigi vallavalitsus oli sellekohase määruse vastu võtnud. Železnjaki sõnul polnud kõik ehitusloa väljastamiseks tarvilikud tingimused täidetud, kuid vallavalitsus väitis vastupidist ning lõpuks väljastas ehitusloa vallavalitsuse liige Märt Marits. Hiljem selgus, et ehitusluba anti välja siiski õigusvastaselt, sest polnud saadud kooskõlastust keskkonnateenistuselt. Selle nädala kolmapäeval tunnistas vallavalitsus erakorralisel istungil ehitusloa kehtetuks.

Surva ütles, et Železnjaki vallandamine pole selle juhtumiga üldse seotud, sest distsiplinaarmenetlust alustati juba 19. veebruaril, kui seda ehitusloa juhtumit veel toimunud polnud.

Železnjak kinnitas, et kavatseb enda ametist vabastamise kohtus kindlasti vaidlustada. “Ma ei keeldunud ametijuhendi allkirjastamisest, vaid tegin mulle saadetud variandile omapoolseid täiendusi ja märkusi ning saatsin selle kooskõlastamiseks tagasi, kuid rohkem mulle seda allkirjastamiseks ei esitatud,” sõnas Železnjak.

Loe Põhjarannikust, milliseid täiendusi tegi Železnjak ametijuhendisse.