Jõhvi kui maakonnakeskusesse on mitmed logistika- ja tootmisettevõtted avaldanud soovi viimastel aastatel alustada või laiendada seal oma tegevust. "Tööstusalale luuakse vajalike kommunikatsioonidega liitumisvõimalused (vesi, kanalisatsioon, gaas, side) vähemalt 16 ettevõttele, lisaks rajatakse vajalik teedevõrk koos tänavavalgustusega," kommenteeris EASi Regionaalarengu keskuse direktor Monica Hankov.  "Investeeringu tulemusena on oodata piirkonda üle 200 uue töökoha," lisas Hankov.

Projekti kogumaksumus on 1,37 miljonit eurot, millest 27% panustab omaosalusena Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus Sihtasutus.

Varasemalt on piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest toetatud Ida-Virumaal tööstusalade arendamist Narvas, Vaivaras, Kohtla-Järvel ja Püssis. Senini on edukaimaks kujunenud Narva Logistika- ja Tööstuspark, mida arendas samuti Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus Sihtasutus. Narva projekti käigus on uuele tööstusalale asunud juba 7 ettevõtet, millest 2 (Estin Warehousing OÜ ja Febparts OÜ) on alustanud tegevusega ning 5 (New Flight OÜ, ESME OÜ, Westaqua-Invest OÜ, Primatek Coatings OÜ ja Emlak Eesti OÜ) tegelevad hetkel tootmishoonete ehitusega. Nende ettevõtete investeeringute kogumaht on ca 45 miljonit eurot.