Vallavalitsuse ettepaneku kohaselt võõrandataks 2625 nimelist aktsiat nimiväärtusega 6,4 eurot; aktsiapaki alghind on 1.706.250 eurot.

Võhmar märkis, et aktsiate müük saab teoks ainult juhul, kui nende eest saadav rahasumma võimaldab seltsimaja korda teha. "Alghinda me alla ei lase, müüki müügi pärast ei tule," lausus ta.

AS-i Uikala Prügila enamusaktsiad ehk 52,5 protsenti on praegu Jõhvi valla käes. Kohtla ja Toila vallal on kummalgi viis protsenti prügila aktsiatest, 37,5 protsenti aktsiatest kuulub ärimees Nikolai Ossipenkole kahe tema firma, N&V ja I.V.P. Keskuse kaudu.

Võhmari sõnul pole aktsiate võimalikul müügil mingeid kahjulikke tagajärgi. "Viimastel aastatel on jäätmemajandust reguleeriv seadusandlus nii palju muutunud; on tekkinud vabaturg, mis reguleerib palju paremini kui omavalitsuste kontrollpakett."

Jõhvi vallavolikogu majanduskomisjoni aseesimees Meelis Tint on müügi poolt. "Esiteks on muidugi vaja vaadata, kas saame soovitud hinda. Näen, et Jõhvi vald ei teeni sealt omanikutulu; dividendide väljavõtmine oleks omavalitsusele sealt ka tulevikus keeruline, tänase müügiga on võimalik aga kohe raha saada," lausus ta.

Tint lisas, et vallavalitsuse rendipinnalt ärakolimivõimaldab tulevikus raha oluliselt kokku hoida.

Jõhvi abivallavanem, Uikala Prügila nõukogu esimees Vello Juhkov aktsiate müüki ei poolda. "Pikas perspektiivis annaks aktsiate omamine võimaluse tulu teenida - seni oleme kõik, mis teenitud, prügilasse tagasi investeerinud. Kui nüüd need maha müüme, jääb meile tulevikus ainult üksikisiku tulumaks," ütles ta.

Keskkonnaministeerium ei poolda prügila enamusaktsiate eraomandisse müümist. "Sellisel juhul võib kujuneda olukord, kus kõik prügila pakutavad jäätmekäitlusteenused - peale ladestamise ka segajäätmete mehaaniline töötlemine, samuti ehitus-lammutusjäätmete vaheladustamine ja töötlemine, liigiti kogutud biolagunevate jäätmete kompostimine, muude liigiti kogutavate jäätmete järelsortimine ja vaheladustamine - ning nende hinnad oleksid täielikult väljaspool kohalike omavalitsuste otsustuspädevust," ütles ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja kohusetäitja Pavel Ivanov, lisades, et see on kohalike omavalitsuste valik.

Kolmandikku prügila aktsiatest omavalt Nikolai Ossipenkolt Põhjarannikul kolmapäeval kommentaari saada ei õnnestunud.