Soovime, et koos jõuludega pääseks iga õpilase ja õpetaja südamesse ka see imeline jõulutunne. Igaüks otsib seda omal moel.

Meie õpilastel on hea võimalus osaledanäiteringide töös, sest Ülenurme Gümnaasiumi algklasside majas töötab kaks suurepärast näitejuhti, oma ala meistrit, Aime–Laine Kahk ja Jaan Aitaja.

Käesoleva õppeaasta jõuludeks tuli lavale koguni neli etendust. Jaan Aitaja juhendamisel nägime 4.a klassi etendust “Saladuslik Meralda” ja 4.c klassi näitetrupi etendust “Murrumetsa jõulud”. Mõlemad näitemängud olid väga õpetlikuja hariva sisuga. Õpilased said palju teadmisi toomapäevast ja jõulude-eelsetest toimetustest. Jaan Aitaja on ise kirjutanud tekstid, valmistanud dekoratsioonid ja kostüümid, loonud näitelava ja valgustuse. Suurepärane töö ja väga meisterlikud väikesed näitlejad andsid võimaluse tõeliseks teatrielamuseks.

Näitejuht Aime-Laine Kahki juhendamisel etendusid 1.a klassi “Punamütsikese unenägu jõuluõhtul” ja 5.b klassi esituses “Jõuluvana jõulupuu”.

Muusikalised etendused koos laulude ja tantsudega tegid hommikud jõuluhõnguliseks. Väga oskuslikud väikesed näitlejad esitasid oma tegelaskujud meisterlikult ning vaatajad tänasid sooja vastuvõtuga.

Suur tänu õpetajatele Aime-Laine Kahkile ja Jaan Aitajale, kes näidendid selgeks õpetasid, muusikaõpetajatele Britt Laatsile ja Margit Pajule ning tantsude seadjale Kalli Irdile!

Suured teod sünnivad vaid koostöös. Suuremal panustamisel ühistegevusse tuleb ka kõik akadeemiline kergemini. Jõulurahu ja – rõõmu igasse peresse! Tulgu uus aasta tegude- ja rõõmuderohke!