Jõuluvana tasa-tasa
tuleb ukse taha.
Hästi vaikselt astub sisse,
paneb kingi maha.

Hommikul, kui silmad avan,
siis on pime veel.
Aega on mul hetkel vähe,
ma olen tööle teel.

Kui tulen välja teki alt,
märkan kingikotti.
Kott liigutab ja augud sees –
nüüd tahan saada sotti!

Siis, kui kingikoti avan,
lahti jääb mu suu!
Ma imestusest olen tumm
ja ununeb kõik muu.

Vastu vaatab karvakera,
vöödiline hall.
Minu armas silmatera,
kohev nagu pall.

Soovisin sind juba ammu!
Mu rohesilmne kriim!
Valmis ootamas on kapis,
kassitoit ja piim.

Mõni sõna autorist: Hille on naine, kes osales meil kauplejana. Üheks osaks selle vahva inimese kaubast on tema enda käsitööna valminud põnevad n-ö loomaehted. Aga tema kauplemisel on lisaväärtus – oma ehete müügist tuleva rahaga aitab ta abi vajavaid loomi.

Olen teda kohanud viimase aasta jooksul mitmel erineval Eestimaa laadal. On imetlust väärt, kui põhjalikult on inimene läbi mõelnud oma sihtsuunalise kauplemise. Tema müügipaigas on alati spetsiaalselt kujundatud ja vastavat teavet jagav stend, millel ka ehted, mille müügitulust osa läheb selle piirkonna loomade varjupaigale, kus ta hetkel kaupleb (meie laadalt saadud tulu läks Pärnus olevale loomade varjupaigale). Ehted on loomatemaatikaga: kas looma käpajäljed kõrvarõngastel, kassi- või koeranäolised ja loomakujulised. Ost on alati pakendis, millel on sõna ,,aitäh“ ja info, milline loom selle ostu läbi seekord abi saab.

Kas pole armas? See inimene on kaunis naine, kes on alati naeratav, kelle silmis on sära ja kelle lähedus annab sooja. Kuigi mul on ostetud mitmeid tema loomaehteid ja ilmselt ei jõua ma neid kunagi kõiki piisavalt kanda, tean, et kui teda jälle müümas kohtan, ostan temalt jälle. Hea, et on olemas nii armsaid missiooniga inimesi ja et oli õnn Hillet kohata ka meil Järvakandis.

Huvilistele kontakt: www.catncresado.eu