Jõulukuu esimesel päeval külastas meie kooli ja kohtus õpilastega Riigikogu liige Tõnis Kõiv, kes rääkis meile kodaniku tähtsusest ning sellest, kuidas ise olla edukas ja hea inimene.

Detsembris toimus esimene Aravete ja Ambla õpilaste ühine tantsulaager, kus osalesid Femme tantsutüdrukud. Trennid ja ööbimine toimusid Ambla Lasteaed-Põhikoolis. Tegu oli ülilaheda koosviibimisega. Peale selle, et saime oma esimese tantsukavaga peaaegu ühele poole, tutvusime paremini ka üksteistega. Tantsugrupis Femme on väga ilusad ja särtsakad tüdrukud.

Alati enne jõule on inimesed probleemide ees – kingitused. Seepärast korraldasime ka meie koolis jõululaada. Kauplejaid laadal oli mitmeid. Müüdi piparkooke, muhvineid, jõulukaarte, ehteid, salle, jõulukaunistusi ja kingikotte. Nii mõnigi õpetaja ja õpilane sai laadalt endale kingitusi osta.

Ülejäänud aeg jõulukuul tehti ettevalmistusi jõulupeoks. Iga klass pidi kontserdil esitama vabalt valitud loo järgi playboxi. Etteasted peol olid väga toredad ja showlikud. Suur tänu meie kooli lõpetajatele, kes nägid vaeva, et peosaal oleks ilus ning tehniline pool toimiks. Maitsvaid suupisteid valmistasid lauale meie oma kooli kokandusringi „Sefiir“ õpilased.

Pärast esinemisi jätkus peol lõbus ja lustlik sõnaseletusmäng „Sõnasõda“ – Ambla eri. Maailmakuulsast „Aliasest“ inspireeritud mängus tuleb sõnu seletada näiteks pantomiimiga, võttes appi oma käed ja jalad, või siis hoopis ainult oma häält kasutades. „Ambla eri“ mängus võistlesid kaks võistkonda. Suurte meeskonnas olid Urmas Piksar, Evely Piksar ja Rait Pihelgas ning nende vastu sõdis noorte meeskond koosseisus Sigrit Piirsoo, Kevin Kork ja Risto Vartla. Ülilahedas ja põnevas mängus tuli võitjaks suurte meeskond 24 punktiga, noored kogusid 20 punkti.

Jõulupeo korraldamine ja esinemiste ettevalmistamine näitas, et Ambla Lasteaed-Põhikooli õpilased ja õpetajad suudavad töötada kui üks suur meeskond. Iga inimene oli nõus abistama oma nõu ja jõuga. Aitäh õpilastele ja klassijuhatajatele! Aitäh lastevanematele ja külalistele, kes te jõulupeole tulite – teie lastele oli see väga tähtis! Edukat uut aastat!