Paraku ei ole lähiajal ette näha raha kulukate mõtete elluviimiseks, kuid väga palju on ka neid asju, mille ärategemiseks piisaks ettevõtlikkusest, heast tahtest ja heast projektikirjutamise oskusest. Seda on tõestanud meie külaseltside ja aktiivsete vallakodanike viimaste aastate tegemised.

Väike vald saab iseseisvalt toimida vaid juhul, kui kõik vallaelanikud ka oma valikute läbi seda toetavad. Suureks toetuseks on ennast registreerida Nõva valla elanikuks.

Sellega seoses suureneb võimalus rajada lasteaia mänguväljak, toetada haridust, kultuuri, sporti, seltside tegevust, projektide omaosalust, korteriühistute loomist, samuti pakkuda soodustusi ja toetusi neile, kes seda vajavad. Vald ei saa ettevõtjale öelda, et tulge siia, hakkame looma uusi töökohti. Meie saame üldplaneeringu abil kaasa aidata, et ettevõtjal oleks siia ahvatlev tulla ja logistiliselt siin hea olla. Üldplaneeringu- ja arengukava uuendamine ning elluviimine on peamine eesmärk vallavalitsusele ja volikogule järgmiseks aastaks, et säiliksid töökohad, lapsed saaksid õppida kohalikus koolis, et jätkuks elu maal. Praegu pole igaühe jõululaud nii rikkalik kui varem. Ka Jõuluvana kingikott on väiksem. Jõuludele vastu minnes olgem tänulikud selle üle, mis teil on, sest kui unustada tänu, kaotame endas inimeseks olemise õnne.Püüdkem hingest ja nägudest peletada kurjus, kadedus ja egoism. Rohkem südamesoojust, mida teistega jagada, meelerahu, õrnust kätesse, sädet silmadesse, priskemat eurot, positiivsust hinge ja jõulutunnet südamesse.